Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.07.2015 00:18

Ieri, la Consiliul Local Municipal, discuții încinse despre proiecte de hotărâre "fierbinți"


A A

Ședință "caniculară" la CLM Târgoviște

Ședință

❚ Ședința ordinară s-a întins pe parcursul a peste trei ore, cu 32 de puncte pe ordinea de zi și un sistem electronic de vot la care unii consilieri s-au adaptat mai greu ❚ Din cauza caniculei, marea majoritate a consilierilor locali au venit în ținute sport, iar unii chiar în... pantaloni scurți! ❚ Consilierii au aprobat ca 34 de chiriași ANL să-și poată cumpăra locuințele la prețul de 328 de euro/mp ❚ Șase elevi cu note de zece la evaluarea națională și la bacalaureat au primit fiecare câte 1000 lei, iar cei doi campioni dâmbovițeni la wushu-kungfu au fost recompensați cu câte 2000 lei

VIOLETA STANCIU


 

Consiliul Local Municipal Târgoviște s-a întrunit ieri în sedința ordinară aferentă acestei luni. Pe ordinea de zi s-au aflat 32 de proiecte de hotărâre, cu mențiunea că ultimul proiect privind „scoaterea la licitație publică în vederea închirierii-concesionării unor bunuri imobile” avea, la rândul său, 20 de subpuncte. Au participat toți cei 21 de consilieri locali, iar președintele de ședință a fost consilierul PNL, Livia Mocanu.

Profitând de vremea caniculară, marea majoritate a consilierilor locali au venit în ținute sport, iar unii chiar în... pantaloni scurți! Încă de la debut, secretarul Primăriei Târgoviște, Chiru Cristea Cătălin, a făcut câteva considerații tehnice pe marginea trecerii la votul electronic, care a fost pus în practică începând cu această sedință ordinară, care s-a întins pe parcursul a peste trei ore.

 

Primăria Târgoviște, parte civilă în procesele reabilitărilor termice

Înainte de a se intra în ordinea de zi, primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, a informat consilierii locali despre situația „cu cântec” a reabilitărilor termice din municipiul Târgoviște din perioada 2009 până în prezent. Pentru fraudele comise în acest domeniu, Primăria Târgoviște se va constitui parte civilă și se va îndrepta împotriva celor vinovați. A urmat intervenția consilierului PSD Albu Andrei, care a solicitat retragerea punctului 6 de pe ordinea de zi privind „aprobarea participării unor consilieri locali la cursul de perfecționare: Aspecte operaționale și noutăți privind sistemul de control managerial în sectorul public”, solicitare la care a subscris și primarul interimar. În urma votului exprimat, proiectul în cauză a fost retras. Primul punct al ordinii de zi a vizat premierea absolvenților cu rezultate deosebite din învățământul preuniversitar din municipiul Târgoviște, promoția 2015. Astfel, cei șase elevi care au obținut note de zece la evaluarea națională și la bacalaureat au primit fiecare câte 1000 lei. Cel de-al doilea proiect a avut în vedere premierea sportivilor care au obținut rezultate deosebite la competițiile interne și internaționale. Aici, la cererea unor consilieri, premiile au fost suplimentate de la 1000 lei la 2000 lei, spre bucuria celor doi campioni dâmbovițeni la wushu-kung-fu.

 

Vot electronic „ca la Bingo”

Un moment amuzant a fost cel în care consilierul liberal Doru Dumitrescu, vădit deranjat de sistemul de vot electronic, pe care l-a comparat cu un joc de Bingo, a solicitat revenirea la vechiul sistem de votare motivând că era mai rapid.

Cu opinteli și cu ceva probleme de adaptare ale consilierilor, votul electronic a mers totuși mai departe. Următoarele proiecte au fost votate cu unanimitate sau cu largă majoritate.

 

Achiziția de servicii juridice la Compania de Apă, respinsă la vot

Surpriza a apărut la punctul 13, cel privind stabilirea oportunității aprobării de către CLM Târgoviște a achiziționării de servicii juridice de către SC Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, care a fost respins la vot. Aleșii locali nu au fost înduplecați nici de intervenția directorului general al Companiei de Apă, ing. Mircea Constantin care a spus că serviciul juridic al societății nu mai poate să facă față numărului mare de litigii generate de proiectele numeroase cu fonduri europene, pe care societatea le implementează în prezent.

Respinse la vot au mai fost și alte două proiecte, respectiv cel privind stabilirea limitelor mandatului reprezentantului Municipiului Târgoviște și reprezentantului SC ECO-SAL 2005 SA Târgoviște în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. Municipal Construct S.A. Târgoviște, dar și proiectul care privește Societatea Astronomică Română de Meteori- SARM în vederea participării la „A 29-a Adunare Generală a Uniunii Astronomice Internaționale, Congresul Mondial de Astronomie”.

Până la punctul 32, toate proiectele au trecut de votul consilierilor locali.

 

34 de chiriași ANL, undă verde la achiziționarea locuințelor

Au fost și trei proiecte de hotărâre care au vizat locuințele ANL. Astfel, 34 de chiriași au primit „undă verde” la cumpărarea locuințelor, la prețul de 328 de euro/mp.Tot în privința locuințelor ANL, Primăria Târgoviște a anulat două cereri de repartiție, dar au existat și 13 cereri de repartizare din recuperări.

Această ședință ordinară a CLM a fost cu noroc și pentru arhitecții dâmbovițeni, care în sfârșit au primit în folosință gratuită un teren proprietatea privată a Municipiului Târgoviște, în suprafață de 130 mp, situat în str. A.I.Cuza, nr.12 A.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale