Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.06.2015 10:49

Poșta redacției - Scrisoare deschisă


A A

Secolul XXI și libertatea de conștiință la Filiala Dâmbovița a Asociației Nevăzătorilor

❚ “Anul acesta, care este unul electoral la nevăzători, dl Ciuciulete a organizat numai 4 grupe la care au fost prezenți un număr de cel mult 15 oameni. De ce numai 4 grupe la un număr așa de mare de nevăzători?”

❚ “Alegerile pentru funcția de președinte au fost fixate pentru 16 iulie, adică într-o zi de joi, de ce nu se putea reorganiza și această grupă tot într-o zi de joi? Se înțelege că dreptul la conștiință este nenegociabil, un drept absolut, drept pentru care voi face toate demersurile legale pentru a-mi fi recunoscut, împreună cu dreptul de a alege și de a fi ales”

 

“Nu este un studiu de caz, ci realitatea tristă a unei organizații care se dorește ca făcând parte dintr-un Stat de Drept, la început de secol XXI. Mai înainte de a intra în subiect trebuie să fac unele precizări pentru opinia publică: Asociația Nevăzătorilor din România este o organizație de interes public, subvenționată de stat în scopul de a îmbunătăți viața nevăzătorilor din România, indiferent dacă aceștia sunt sau nu membri cotizanți ai acestei asociații, după cum reiese și din Statutul asociației. Asociația este organizată în filiale aproximativ în fiecare județ, conduse de un președinte ales de nevăzătorii din județ, în baza principiului reprezentării, grupa fiind structura de bază, grupă din care pot face parte minim 10 membri nevăzători.

 

În județul Dâmbovița, era după 1990, un număr de peste 2000 de membri nevăzători. Acești 2000 de nevăzători trebuie să fie cuprinși în grupe din care sunt aleși delegații la adunarea generală a filialei care aleg președintele. Anul acesta, care este unul electoral la nevăzători, dl Ciuciulete a organizat numai 4 grupe la care sunt prezenți un număr de cel mult 15 oameni, de ce numai 4 grupe la un număr așa de mare de nevăzători? Răspunsul este simplu, numai așa poate fi sigur că va câștiga un nou mandat.

 

Introducerea fiind făcută, iată, în câteva cuvinte despre ce e vorba. Mă numesc Tudorache Dumitru și sunt membru al Asociației Nevăzătorilor de mulți ani, peste 25, am fost activ încă înaintea înființării Filialei de la Târgoviște în 1993, pe când aparțineam de Filiala Ploiești. Este adevărat că timp de mai mulți ani, inclusiv în ultimii 5 ani m-am ocupat cu învățătura, ceea ce a făcut să nu pot participa la activitățile filialei la care s-au adăugat și alte motive pe care nu le amintesc deocamdată.

 

Fac parte dintr-o grupă din Pucioasa, o grupă de maseuri, cu un potențial foarte mare, au fost ani buni când majoritatea am participat la activitățile filialei, cu rezultate foarte bune. Cu toate acestea, ca să mă apropii de subiectul articolului, anume unul electoral, acum cinci ani, în 2010, la alegerile trecute, această grupă nu a fost reorganizată în vederea participării la procesul electoral. Anul acesta, de asemenea, nu s-a făcut acest lucru, din motive de neplată a cotizației - din punct de vedere al președintelui - și din motiv de total dezacord cu practicile domnului președinte - din punct de vedere al grupei.

 

Eu fiind singurul cu plata la zi, am fost repartizat într-o grupă din Târgoviște, pe care nu o cunosc, deși am cerut detalii domnului președinte, anume acel convocator care cuprinde adresele celor convocați la această grupă. Am fost refuzat pe motiv de protecție a datelor personale, deși adresele nu intră sub incidența legii respective; exemplu, Filiala București a făcut public acest convocator.

 

Vă întreb, stimați colegi nevăzători, cum poate fi cineva delegat dintr-o grupă pe care nu o cunoaște absolut deloc, ci doar președintele? Cu toate acestea, am acceptat să particip, dar o nouă problemă, deși domnul președinte cunoștea că, din motive de conștiință, nu pot participa sâmbătă la reorganizarea grupei, în condițiile în care avea posibilitatea să o fixeze în orice altă zi, a ales să o pună sâmbătă, 23 mai. Cum era și firesc, m-am adresat atât în scris și telefonic președintelui, pentru a găsi o soluție corectă, dar nu am primit niciun răspuns.

 

În aceste condiții, m-am adresat președintelui Tupiluși, președinte interimar al Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Târgoviște aflându-se în raport de subordonare față de conducerea ANR, care mi-a răspuns că a luat legătura cu Filiala și i-au spus că nu pot fixa ca dată duminica din motive religioase și că îi pare rău. Alegerile pentru funcția de președinte au fost fixate pentru 16 iulie, adică într-o zi de joi, de ce nu se putea reorganiza și această grupă tot într-o zi de joi?

 

Se înțelege că dreptul la conștiință este nenegociabil, un drept absolut, drept pentru care voi face toate demersurile legale pentru ami fi recunoscut, desigur împreună cu dreptul de a alege și de a fi ales. Iată cum, la început de secol XXI, într-un Stat de Drept, se încalcă cu nonșalanță un drept.

Tudorache Dumitru”

 

Nota redacției: Așteptăm răspunsul oficial al Filialei Dâmbovița a Asociației Nevăzătorilor

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale