Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.05.2020 09:45

Instituția Prefectului a adoptat noi măsuri


A A

Seceta pune autoritățile pe jar

Seceta pune autoritățile pe jar

Prefectul județului Dâmbovița a emis alte trei ordine privind constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole din localitățile  Butimanu, Morteni și Produlești. Comisiile sunt formate din reprezentanți ai Direcției de Agricultură Dâmbovița,  ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură  Dâmbovița,  ai ISU „Basarab I” Dâmbovița, precum și câte un reprezentant al UAT-urilor mai sus menționate.

În total, până la această oră, 12 rapoarte operative au fost întocmite și transmise de către comitetele locale pentru situații de urgență privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.

Precizăm că pentru primele trei localități, pentru care au fost emise ordine în data de 11.04.2020, respectiv Niculești, Corbii Mari și I. L. Caragiale, comisiile au încheiat, în urma deplasărilor în teren, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole.

 

Analiză pe resursele de furnizare a apei pe perioada verii

 

Totodată, având în vedere instalarea fenomenului de secetă pedologică, precum și prognozele A.N.M. care estimează un sezon estival marcat de temperaturi ridicate și precipitații scăzute, sub media multianuală, Prefectul județului Dâmbovița a solicitat instituțiilor cu atribuții specifice în acest sens, respectiv Companiei de Apă Târgoviște, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița și Sistemului Hidrotehnic Văcărești, o analiză la nivelul instituției/societății în care să fie evidențiate resursele, capabilitățile și perioada de timp estimată pentru care se poate furniza serviciul de alimentare cu apă potabilă a populației, respectiv surse de apă și valori zilnice (m3) pentru nevoile de irigare din agricultură.

De asemenea, a fost solicitat și un plan de măsuri, detaliat pe intervale de timp, zone geografice, ce va fi aplicat în situația în care fenomenul de secetă persistă și resursele se vor diminua, astfel încât asigurarea apei potabile, în special, să nu întâmpine sincope în distribuire, iar eventualele măsuri de raționalizare a consumului să afecteze cât mai puțin populația, informează Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Dâmbovița.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"Producția de fructe de anul acesta este compromisă 100%"
Noi lucrări de asfaltare pe drumurile județene
Meteahnă strămoșească
Cazuri de COVID-19 la Crevedia. Zeci de oameni, în izolare
Peste 2200 de dâmbovițeni, izolați la domiciliu
Reabilitarea Pieței Tricolorului, aproape de finalizare
Convocarea Consiliului Local Municipal Târgoviște în ședință ordinară în ziua de 28.05.2020
Locuințele Sagricom, deblocate!
Întreruperi de energie electrică programate
Reabilitarea pasajului rutier spre Aninoasa, aproape de final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Meteahnă strămoșească

George Coandă

 


 

Îmi pare rău s-o spun: românii suferă de o meteahnă de care încă nu sunt în stare să se lepede – indisciplina. Pentru ei, democrația înseamnă a-ți face de cap, de a lua în derâdere legile pe care le consideră facultative și, atâta vreme cât șefii – este un... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale