Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.01.2023 00:19

Olandezii au preferat să închidă societatea decât să le fie un pic mai bine salariaților!


A A

Se vând terenurile și halele de producție de la QUADRA!

Se vând terenurile și halele de producție de la QUADRA!

*„Ei au venit să facă afaceri și să-și umple buzunarele cu bani, pentru că asta înseamnă afaceri pentru domniile lor” *„Toate programele europene pe care le-au aplicat au fost strict pentru îndestularea patrimoniului cu alte bunuri”

 

Firma Quadra se vinde pe bucățele! Patronii olandezi de la QUADRA urmează modelul rușilor… de la COS Târgoviște în materie de afaceri în județul Dâmbovița! Salariile mici reprezintă pentru majoritatea angajatorilor străini cheia succesului în afaceri,  pentru că ei au venit aici să facă bani, nu protecție socială pentru cei care le aduc lor plusvaloare, după cum susține liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

Pentru că oamenii care lucrau la QUADRA și-au cerut drepturile de natură salarială, în urma unui protest care s-a întins pe mai multe luni, angajatorul a decis să închidă fabrica și s-o vândă pe bucăți. Activitatea imobiliară, prin vânzarea activelor, se dovedește a fi una destul de profitabilă pentru olandezii de la QUADRA. Salariații au fost disponibilizați, cu plăți compensatorii, și așteaptă să fie angajați de o firmă germană care și-ar fi exprimat dorința de a cumpăra și continua activitatea de tapițerie de la QUADRA. 

„Olandezii de la QUADRA au încetat activitatea pe firma QUADRA, ei vând în continuare o parte din terenuri și din halele de producție, iar secția principală de tapițerie o vor vinde, o vor da către cineva din Germania care vrea să - și continue activitatea începând din luna februarie. Deci firma QUADRA și-a încetat activitatea încă din luna decembrie, acesta a fost și motivul pentru care nu au mai vrut să facă Contract Colectiv de Muncă, dar oamenii și-au primit plățile compensatorii. Să sperăm că din luna februarie dacă altcineva vrea să facă mobilă la OUADRA, pe partea de producție, care se pare că în continuare va avea aceeași destinație... Doamne  ajută să facă. Absolut toți salariații au plecat în șomaj cu plăți compensatorii... Ei au venit să facă afaceri și să-și umple buzunarele cu bani, pentru că asta înseamnă afaceri pentru domniile lor. De exemplu, la QUADRA, cu fonduri europene s-au luat utilaje noi - nouțe care nici măcar nu au fost puse în funcțiune. Acum domniile lor le vând ca și cum sunt ale lor, iar bunurile respective le-au mărit valoarea de patrimoniu, în niciun caz nu au scăzut-o. Toate programele europene pe care le-au aplicat au fost strict pentru îndestularea patrimoniului cu alte bunuri. O parte din terenuri le vor vinde, pe o parte dintre hale vor face activitate alți interpuși de-ai dânșilor, nu e nimic întâmplător. Gândiți-vă că salariul minim a crescut cu 14%, or oamenii aceștia au intrat în grevă doar să li se dea inflația pe 6 luni care însemna 9%-10%... și nu au vrut. Nu au mai vrut să cheltuiască 1 leu în plus cu salariații. Motivul? Că este mai simplu să o vândă fără să aibă obligații față de salariați. Cine vrea să facă mobilă, pe bucățica pe care  chipurile o vinde neamțului, va trebui să angajeze tot oamenii noștri de acolo”, ne-a declarat ieri  liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Zelenskiada (II)
Infrastructura educațională, în continuă dezvoltare
Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști
Primăria face deszăpezirea cu proprii salariați și utilaje
„Ziua Poliției Române, sărbătorită, probabil, în stradă”
Zelenskiada (I)
Grădiniță nouă și modernă în cartierul Sagricom
Construcția noului stadion din Târgoviște intră în acțiune
Probleme în județ din cauza zăpezii
Întreruperi de energie electrică programatePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Zelenskiada (II)

Preoții români sunt batjocoriți ca și cum bolșevismul stalinist s-a reîntors din tenebre, bisericile incendiate și închise – pentru că, chipurile, ar fi cuiburi de spioni de-ai Kremlinului -, tineri luați cu arcanul și trimiși să moară într-un război care nu este al lor, de parcă acest nefericit de Zelenski nu ar vrea altceva decât o purificare etnică. Budapesta, văzându-și consângenii hăituiți, i-a îndesat... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale