Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.05.2020 12:53

În Dâmbovița,


A A

Se redeschid muzeele Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Se redeschid muzeele Complexului Național Muzeal  „Curtea Domnească” Târgoviște

Muzeele aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște se vor redeschide etapizat.

         În prima etapă, Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Peștera Ialomiței și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi vor putea fi vizitate începând cu data de 26 mai 2020.

         Ulterior, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni,  Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Casa Atelier “Gheorghe Petrașcu”, Muzeul de Etnografie și Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Muzeul „Casa Romanței”, Expoziția "Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Școlii de Ofițeri "Ferdinand I" la spațiul profan al procesului și execuției soților Ceaușescu și al sfârșitului regimului totalitar din România", Muzeul Etnografic "Prof. Dumitru Ulieru" Pietroșița își vor relua programul de vizitare începând cu data de 1 iunie 2020.

         Vizitarea muzeelor este condiționată de respectarea următoarelor reguli        pentru protecția turiștilor și a angajaților:

         - La intrarea în muzeu se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

         - Purtarea măștii care să acopere nasul și gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul muzeului. Un reprezentant al muzeului va verifica temperatura vizitatorilor. Persoanele care refuză aceste măsuri nu le va fi permis accesul în muzeu;

         - Vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu;

         - Vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția familiilor care au doi sau mai mulți copii;

         - Accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la un interval de 5 minute;

         - Accesul în muzeu se face cu respectarea de către participanți a distanțării fizice de minimum 2 m;

         - În cazul în care numărul de persoane din muzeu depășește 50% din capacitatea sa, curtea de onoare a muzeului va servi drept spațiu de așteptare pentru vizitatori;

         - Căile de acces, precum și sensul de circulație în interiorul muzeului au fost diferențiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare/ieșire, iar  spațiul expozițional delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să îl urmeze. De asemenea vizitatorii sunt sfătuiți să respecte instrucțiunile personalului;

         - Vizita va fi limitată la un interval de timp de cel mult o oră;

         - În spațiul expozițional se pot afla concomitent 50 de persoane. Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual și progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expozițiile au părăsit muzeul;

         - În intervalul orar 13:00-14:00 se va realiza igienizarea spațiului expozițional;

         - Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrarea în muzeu;

         - Utilizarea plății cu cardul cât mai des posibil;

         - În perioada stării de alertă sunt restricționate grupurile de vizitatori,  tururile ghidate și organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, de tipul: vernisaje, lansări de carte, proiecții de filme documentare etc.

         Programul de vizitare al muzeelor și obiectivelor turistice aflate în administrarea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște este următorul:

         - Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”: programul de vizitare este de Marți până Duminică, de la 9:00 - 13:00 și de la 14:00 - 18:30.

         - Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul Tiparului și al Cărții Românești Vechi, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul ”Vasile Blendea”, Muzeul „Casa Romanței”, Casa - Atelier Gheorghe Petrașcu,  Expoziția „Metamorfozele unui loc al memoriei”, Casa Atelier ”Gabriel Popescu” din localitatea Vulcana – Pandele: programul de vizitare este de Marți până Duminică, de la 9:00 - 13:00 și de la 14:00 - 17:00.

         - Casa Memorială ”Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul etnografic ”Dumitru Ulieru” Pietroșița: programul de vizitare este de Miercuri până Duminică, de la 9:00 - 13:00 și de la 14:00 - 17:00.

         - Ansamblul Brâncovenesc Potlogi: programul de vizitare este de Marți până Duminică, de la 9:00 - 13:00 și de la 14:00 - 18:00.

         - Pestera Ialomitei: programul de vizitare este de Luni până Duminică, de la 9:00 - 13:00 și de la 14:00 - 18:00.

         Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să respectați regulile pentru protecția dumneavoastră!

 

         Biroul Relații Publice al Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale