Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.10.2014 00:05

Editorial :: Lovitura de la colț


A A

Se clatină "Dinastia Tudorilor"

Se clatină

MĂDĂLIN RĂDUCU


Dincolo de artă, reprezentată prin ecranizarea de succes a serialului istoric „Dinastia Tudorilor”, conceptul reprezintă mai mult în fotbalul dâmbovițean. Poate părea exagerată comparația, însă cum în istorie această perioadă este încadrată în Evul Mediu, cam același lucru se poate face și cu AJF Dâmbovița. Absolut toate ideile asociației conduse de Emil Tudor duc către primitivismul perioadei amintite: organizare, abordare, judecarea/ rezolvarea cazurilor, situația economicofinanciară și lista poate continua. Însă toate acestea au fost posibile și datorită unei conjuncturi, care a fost creată de conducători.

Văzută ca o imagine de ansamblu, Asociația Județeană de Fotbal pare un stat în stat. Pe acest tărâm există reguli care sunt respectate doar când se vrea, sunt legi care apar în discuție și dispar după bunul plac al unora și altora, primează favoritismele și prieteniile create într-un lanț „trofic” bine structurat. Dar ca în orice perioadă, chiar și în cea a „Dinastiei Tudorilor”, nimic nu poate fi etern.

Cam așa se întâmplă și în aceste zile la AJF, unde Emil Tudor s-a trezit singur, fără voia sa, fiind nevoit să facă față asediului de replici și critici din partea echipelor. Acest lucru este evident, mai clar ca lumina zilei, că structura ermetică de acum câțiva ani nu mai este aceeași și că au apărut primele fisuri. Se poate observa în curajul oamenilor din anturajele echipelor, ba chiar a oficialilor, care nu mai sunt mânați de frică și semnalează cazuri elocvente în care dreptatea este de partea lor în mod cert. Numai „ajf”- iștii nu vor să recunoască, fiindcă, nu-i așa, trăiesc în lumea lor.

În opinia mea, informația săptămânii din fotbalul județean poate fi considerată petiția pentru strângerea de semnături în ceea ce privește convocarea Adunării Generale, cu punct principal schimbarea din funcție a lui Emil Tudor. Aceasta a fost inițiată de un oficial al unei echipe, susținut de fostul arbitru Armand Mihălăchioiu, un puternic contestatar al „regimului” Tudor. Interesant este că în cercurile arbitrilor se discută intens despre postările și afirmațiile lui Mihălăchioiu. „Că ne place sau nu ne place, cam 95% din ce a scris sau a spus este adevărat”.

Este clar că oamenii s-au săturat până peste cap de abuzurile și judecata șmecherească a unor persoane avide după funcții, ghidate doar după principiile câștigurilor materiale, negre, neimpozabile. ªi la acest capitol asociația suferă. Pentru DNA sau DGA ar reprezenta o adevărată... mină de aur. Cred că singura șansă de salvare a lui Tudor este de a schimba masiv. O va face, va tăia în carne vie și vor cădea capete pe bandă rulantă în perioada următoare și asta pentru ca președintele AJF să-și salveze pielea și scaunul. Dar aceste modificări, operate chiar și în masă, nu prea mai țin la public. Oamenii de fotbal sunt efectiv scârbiți și dezgustați de politica sa. Și sunt mai conștienți ca niciodată că doar împreună, uniți, pot duce schimbarea până la capăt.

La final, vă propun un scurt exercițiu de imaginație: luați acest val de nemulțumiri venit de la toate nivelurile (Liga a IV-a, Onoare și Promoție) și încercați să-l plasați în precedentul mandat al lui Emil Tudor. Este că nu prea iese?!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale