Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2015 00:08

La finalul stagiunii 2014-2015,


A A

Scurt bilanț la Teatrul "Tony Bulandra"

Scurt bilanț la Teatrul
În fața sălii arhipline, directorul MC Ranin, alături de regizorul scoțian Scott Johnston / De la spectacole pentru copii la spectacole cu actori copii, pe scena de la Tony Bulandra se joacă piese pen

❚ „Nu cred că mai există un teatru cu un număr atât de mare de premiere” ❚ Festivalul Babel e în lucru și sperăm să-i atașăm un proiect finanțat de Comunitatea Europeană pentru care ne-am asociat cu teatre din Portugalia, Ungaria și Macedonia ❚ „Festivalul Babel e mai cunoscut la Berlin și Seul decât în Târgoviște”

Interviu cu regizorul Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște

ANDREI VASILIU


 

Rep.: Cu ce concluzii ați încheiat stagiunea 2014-2015 a Teatrului Municipal „Tony Bulandra”? Ce realizări ați avut pe parcursul acesteia? Dar nerealizări?

- Dificile întrebări. Important este Publicul. Numeric el poate fi cuantificat prin vânzarea de bilete, prin sălile pline din ultimul timp, prin aplauze... prin refuzul accesului în sală (când biletele sunt toate vândute), prin ecourile din oraș, prin numărul de oameni care mă opresc pe stradă pentru a-mi adresa o întrebare sau o mulțumire... sau o critică. Am încercat să punem accentul în stagiunea trecută pe „non-public”, prin spectacole mai accesibile, din dorința de a ne deschide către oraș. Nu cred că mai există un teatru cu un număr atât de mare de premiere, în condițiile unui teatru de provincie, dar nu numărul contează, ci calitatea spectacolelor, iar această calitate s-a datorat actorilor noștri, tehnicienilor și mai ales regizorilor străini care au ajutat la perfecționarea trupei și la acordarea teatrului nostru cu LUMEA. Neîmplinirile sunt mai ales de ordin administrativ... Nu am reușit să dotăm teatrul cu un sistem modern de scenă, suntem din acest punct de vedere la nivelul unei Case de Cultură din anii ’50. Nu avem un microbuz pentru deplasări. Nu am reușit să ne promovăm destul sau să ne facem bine înțeleși. Teatrul este o nevoie a acestui oraș. El poate aduce și alte beneficii în afara celor culturale și educaționale. Teatrul e fundamentul democrației și locul de întâlnire al politicilor valoroase. În Atena antică el era în centrul orașului...

 

„Festivalul Babel aduce în prim planul european și mondial micul nostru oraș,

care vreme de câteva zile respiră internațional”

Rep.: Ați început deja pregătirile pentru noul festival BABEL? Ce temă abordați la ediția din 2016 a acestuia și pe ce invitați contați deja?

- Festivalul Babel e în lucru și sperăm să-i atașăm un proiect finanțat de Comunitatea Europeană, pentru care ne-am asociat cu teatre din Portugalia, Ungaria și Macedonia. Festivalul Babel aduce în prim planul european și mondial micul nostru oraș, care vreme de câteva zile respiră internațional. De ce avem nevoie de asta? Pentru a ne recâștiga demnitatea și a ni se recunoaște valoarea care uneori aici este trimisă în deriziune, în bășcălie. E caraghios, dar adevărat, Festivalul e mai cunoscut la Berlin și Seul decât în Târgoviște. Dar nu ne resemnăm... luptăm.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale