Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.09.2015 00:17

Poșta redacției | Scrisoare deschisă de la judecător pensionar Nicolae Tănase


A A

Scrisoare către cei ce nu sunt încă în închisoare

❚ „A fost apelul de dimineață și la Penitenciarul Mărgineni Dâmbovița” ❚ „Acolo, într-o celulă, se află două foste personalități ale Târgoviștei: Ion Miloșoiu și Irineu Popescu. Un judecător – președinte de Tribunal și un fost deputat. Cu acesta din urmă, toți din conducerea Tribunalului, de când a început construirea acestuia, au «MÂNĂRIT» – folosesc o vorbă de penitenciar – fondurile alocate pentru realizarea investiției” ❚ „Am aflat că nici în prezent investiția nu este finalizată financiar, astfel că Tribunalul Dâmbovița funcționează într-o clădire ce nu are încă statut de clădire publică” ❚ „Prin petiția înregistrată sub nr. 1890/26.05.2015 la Curtea de Conturi Dâmbovița s-a cerut efectuarea unui control la Tribunalul Dâmbovița, cu privire la folosirea fondurilor uriașe alocate de stat, pentru construirea acestuia, dar și pentru plata drepturilor salariale bănești câștigate de judecători prin hotărâri judecătorești definitive și executorii”


Apelul de dimineață

Am în față prestigioasa lucrare a lui Jean – Francois Renucci, intitulată „Tratat de drept european al drepturilor omului”, Editura Hamangia 2009. Are 1115 pagini. Este monumentală, copleșitoare prin multitudinea de informații privind DREPTURILE OMULUI, despre care autorul scrie: „Noțiunea de drepturi ale omului este relativ imprecisă... În cadrul drepturilor omului, noțiunea de demnitate este esențială... demnitatea ființei umane este, prin excelență, un principiu fondator care traduce însăși esența concepției umaniste a conștiinței universale... drepturile omului pot fi definite ca prerogative guvernate de reguli pe care o persoană le deține în relațiile cu particularii și cu statul”. Pagina 1, 2.

Lângă acest Tratat de drept european al drepturilor omului am o scrisoare datată de autorul ei, azi 25.08.2015. Este scrisă și trimisă din Penitenciarul Codlea – Brașov, unde se află în executarea unei pedepse de 7 (șapte) ani închisoare, aplicată ABSOLUT NELEGAL de magistrați – procurori și judecători – din categoria „SUBCULTURALI DELINCVENȚI”, de dl T.V, notar foarte cunoscut din Brașov, care, în ciuda faptului că a executat doi ani și trei luni din pedeapsă, nu și-a pierdut demnitatea și nici simțul realității. Îmi scrie: „E dimineață. De obicei mă trezesc primul. Am scos gunoiul, mi-am făcut toaleta, m-am bărbierit, am băut un ceai și apoi întins în pat aștept apelul. Pe sârmele din fața geamului un cârd de ciori violente își dispută bucăți de pâine aruncate pe fereastră. În afara altor gunoaie.

Totul se aruncă pe geam. Încă nu am deprins regula. Fac eforturi. Face parte din programul individualizat de reeducare și reintegrare socială obligatorie. Este interesant să le vedeți, ciorile, cum stau pe sârmă, cu pâinea între gheare, ciugulind de zor și certându-se cu vecinele. Puii dau năvală și le dezechilibrează. Jos sunt pisicile. Murdare, soioase, jumulite, flămânde.Toate par abandonate. Ca și locatarii acestui loc. Probabil că toți suntem la fel: abandonați. Cel puțin ciorile și pisicile sunt libere. În mișcare doar – foamea le ține aici. Pe noi pedepsele. Ba nu, sunt cu siguranță destui care stau aici din lipsă de altceva. Am mai spus, eu consider regimul penitenciar un eșec, o gravă eroare, este provocator de recidivă.

Cred că ăsta este și scopul, anume să stai aici, până-ți intră în cap că singura soluție este infracțiunea... Are statul român ceva cu mine, ceva personal? Nu, el zice că nu. Nu prea mi-a dovedit până acum. În sfârșit, mai bine tac. A fost apelul de dimineață. Nimic deosebit, nu lipsește nimeni. Altceva nu contează... O să continui dialogul cu dumneavoastră. Chiar dacă nu-mi veți citi scrisorile, eu o să vorbesc. Am mare nevoie de conversația asta!” Te asigur, d-le notar, că și eu am mare nevoie de o astfel de conversație. „Subcultura delincventă a unor magistrați” a făcut și va mai face astfel de victime. Dl Răzvan Savaliuc a scris despre asta în „Lumea Justiției” din 5 septembrie 2014. A fost apelul de dimineață și la Penitenciarul Mărgineni Dâmbovița. Acolo, într-o celulă, se află două foste personalități ale Târgoviștei: Ion Miloșoiu și Irineu Popescu. Un judecător – președinte de Tribunal și un fost deputat.

Cu acesta din urmă, toți din conducerea Tribunalului, de când a început construirea acestuia, au „MÂNĂRIT” – folosesc o vorbă de penitenciar – fondurile alocate pentru realizarea investiției. Am aflat că nici în prezent investiția nu este finalizată financiar, astfel că Tribunalul Dâmbovița funcționează într-o clădire ce nu are încă statut de clădire publică. Prin petiția înregistrată sub nr. 1890/26.05.2015, la Curtea de Conturi Dâmbovița s-a cerut efectuarea unui control la Tribunalul Dâmbovița, cu privire la folosirea fondurilor uriașe alocate de stat, pentru construirea acestuia, dar și pentru plata drepturilor salariale bănești câștigate de judecători prin hotărâri judecătorești definitive și executorii. Verificarea trebuia făcută în perioada 14.07-30.07 2015 dar, la cererea Tribunalului, se va face în perioada 21.09 – 09.10.2015. Solicit organelor penale competente să monitorizeze desfășurarea controlului respectiv.

Simplă coincidență, sau nu, în perioada construirii noului sediu al Tribunalului, au apărut vreo 11 (unsprezece) vile, se spune. „Gura de Târgoviște” funcționează. Proprietarii vilelor, întâmplător sau nu, sunt cei ce au fost la conducerea Tribunalului, de la începutul lucrărilor și până în prezent, și vor trebui să dea declarații amănunțite, dar nu la „Solarino”, cu privire la acestea. Actuala conducere a Tribunalului Dâmbovița sfidează legea, ca de obicei. Îi cer și prin prezenta să explice de ce, și după obligarea ei, prin O.C. nr. 110 din 28.01.2015 – dos. 4168/120/2014 al Tribunalului Dâmbovița, să-mi comunice adresa nr. 4749/2007/2010 a Ministerului Justiției, nu mi-au comunicat-o, în schimb au declarat apel împotriva sentinței.

Motivarea apelului i-ar face să se întristeze și pe studenții repetenți de la Drept. Acest demers al meu este doar o prietenească și serioasă scrisoare prin care îi invit pe cei ce nu sunt încă în închisoare să nu aștepte „apelul de dimineață” ca să se trezească la realitate, dacă mai au vreun dram de demnitate.

 

Judecător pensionar, Tănase Nicolae Virgiliu

30 august, 2015



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale