Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2019 00:20

Nemulțumiri explozive la Automecanica Moreni


A A

Schimbarea directorilor ROMARM, sub tirul sindicatelor din Apărare

Schimbarea directorilor ROMARM, sub tirul sindicatelor din Apărare

❚ „Romarm-ul, de câțiva ani de zile, din șase în șase luni sau din an în an, schimbă directorii generali ca să nu se facă nimic” ❚ „Pentru că începuse să priceapă de ce nu merge industria de apărare și implicit Compania Națională Romarm, directorul general ROMARM, Marius Ioana, a fost schimbat...” ❚ „Când începe directorul respectiv să înțeleagă că ceea ce noi spunem, de ani de zile, trebuie făcut, imediat este schimbat. Este un lucru pe care, pur și simplu, nu-l înțeleg... de ce România nu vrea să aibă industrie de apărare?” ❚ „Nu înțeleg atitudinea președintelui PSD, Liviu Dragnea căruia i-am trimis trei adrese, prin care solicităm o întâlnire pentru a discuta despre strategia națională vizavi de industria de apărare. Nu ne-a răspuns la niciuna... Ce nu pot să înțeleg este cum un președinte al Coaliției care guvernează o țară nu a fost interesat să răspundă la trei adrese ale sindicatelor din industria de apărare... care solicită o discuție cu domnia sa...”

 

VIOLETA STANCIU


Interviu cu Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni și secretarul pe probleme de apărare, ordine publică și siguranță națională în cadrul Federației „Solidaritatea Metal” din Cartel ALFA.

Rep.: Care sunt ultimele noutăți în industria de apărare a țării? Cu ce probleme vă confruntați în prezent?

- Știți cum este în România, când nu vrei să faci ceva întotdeauna cauți fragmentări, împiedicări. Așa se întâmplă cu Romarm-ul. Acesta, de câțiva ani de zile, din șase în șase luni sau din an în an, schimbă directorii generali ca să nu se facă nimic. Așa s-a întâmplat și acum. „Noul” director care era la Romarm, un tânăr așa de vreo 35 de ani, un băiat care în ultimul timp începuse să arate pe șleau de ce nu merge industria de apărare și de ce nu merge Compania Națională Romarm, deschis, cu curaj, un fel de sindicalist, așa! Se numește Marius Ioana. În condițiile astea bineînțeles că nu putea să devină prea agreat și imediat a urmat înlocuirea sa. Eu nu am cunoștințe despre noul director, care se numește Claudiu Cucu. De unde vine și cu s-a ocupat până acum nu pot să spun. Cât de bun va fi, la fel, nu pot să spun, dar faptul că sunt iarăși schimbări, chestii politice, când noi vorbim de stabilitate, când noi spunem că ar trebui să avem continuitate, când noi spunem că pentru a putea progresa avem nevoie de oameni pregătiți, este greu de înțeles.

Rep.: Noul director v-a vorbit despre noua strategie a Romarm în ceea ce privește industria de apărare a țării?

- Vreau să vă spun că niciodată nu se numesc la ROMARM directori care să vină cu strategii. Este ceva hilar să credem că noul director a venit cu o strategie. Sunt conștient că noul director, până acum o săptămână, nici nu cunoștea unde e Romarm-ul. Este un punct de vedere pe care mi lam format din atitudine. Pentru mine, și pentru sindicaliști, este iarăși o nebunie care este creată într-o industrie care ar trebui să performeze, într-o industrie care ar trebui să aducă bani la bugetul statului.

Rep.: Deci, când începeți să vă înțelegeți bine cu un director... îl schimbă?

- Nu când începem să ne înțelegem bine, când începe directorul respectiv să înțeleagă că ceea ce noi spunem, de ani de zile, trebuie făcut, imediat este schimbat. Este un lucru pe care, pur și simplu, nu-l înțeleg. De ce România nu vrea să aibă industrie de apărare? Nu înțeleg atitudinea președintelui PSD, Liviu Dragnea, căruia i-am trimis trei adrese prin care solicităm o întâlnire pentru a discuta despre strategia națională vizavi de industria de apărare. Nu ne-a răspuns la niciuna. Ce nu pot să înțeleg este cum un președinte al Coaliției care guvernează o țară nu a fost interesat să răspundă la trei adrese ale sindicatelor din industria de apărare care solicită o discuție cu domnia sa. Deci nu a fost interesat de lucrul acesta. Nu am înțeles-o nici pe Rovana Plumb, la care am apelat cu 20 de apeluri telefonice să ne ajute în acest sens... și nimic (...). Sunt foarte dezamăgit. Asta este România, asta este conducerea Coaliției de guvernare, acesta este un președinte cu care eu nu am avut niciodată absolut nimic cu el, dar să nu răspunzi la trei adrese ale sindicatelor din industria de apărare, care îți solicită o întâlnire de bun simț în care să se discute probleme serioase este destul de grav.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Suba Arpad la 07.02.2019 10:45

Industria de aparare o sa mearga rau cat timp generalii care se ocupa de inzestrarea armatei sunt mai puternici decat ministrii care numesc si schimba directorii.
Cu fraza de mai sus, v-am raspuns la toate intrebarile si toate nedumerilile exprimate in articol.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale