Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.03.2014 08:20


A A

Schimbare de gardă sau... rotația cadrelor la CJ Dâmbovița?

Schimbare de gardă sau... rotația cadrelor la CJ Dâmbovița?
La ultima ședință a CJD, consilierii au votat aproape în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate

❚ La cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Județean, aleșii au votat modificările aduse la organigrama și statul de funcții ale forului administrativ dâmbovițean ❚ Au fost eliminate 5 posturi din organigramă, fiind reorganizate 4 direcții și înființate alte 3 ❚ Restructurările au loc după “un an și jumătate de evaluare” făcută de actuala conducere “după regula «Iulian Furcoiu»”, așa cum a spus președintele CJD Adrian Țuțuianu ❚ Conform documentelor însă, “regula” fostului primar al Târgoviștei i-a lăsat în schemă actualului șef al CJD foarte mulți dintre oamenii fostului președinte PDL-ist Florin Popescu

 

ANDREI VASILIU


 

Ajuns la conducerea CJD în vara lui 2012, noul președinte Adrian Țuțuianu a impus un ritm lent de schimbare a “gărzii” portocalii conduse de Florin Popescu, împotriva căreia dâmbovițenii și-au exprimat masiv votul.

 

Actualul lider al CJD a preferat să se debaraseze de vechii “amploaiați” ai fostei administrații, așa cum deseori i-a denumit public, printr-o “rotație a cadrelor” repetată, din a cărei “centrifugare” au mai căzut câte unul-doi dintre obsecvioșii vechiului aparat portocaliu al forului județean.

În anul 2014, noutatea din organigrama și statul de funcții ale CJD o reprezintă, pe de-o parte, reducerea numărului de posturi, de la 182 la 177 (4 funcții publice și una contractuală).

 

Pe de altă parte, au fost reorganizate direcțiile Juridică, Economică, de Patrimoniu și, respectiv, de Urbanism și au fost înființate noi structuri: “Direcția generală de programe europene, achiziții publice, comunicare și relații externe”, “Biroul Informatică”, “Direcția generală infrastructură locală”.

 

Președintele CJD Adrian Țuțuianu a precizat că în cazul unor salariați ai consiliului, care lucrează și în alte părți, ANI consideră că este o situație de incompatibilitate.

“Calitatea profesională a unora dintre funcționari este lamentabilă. Numărul de salariați ai CJD este foarte mare, dacă ne raportăm la alții din alte județe. Suntem cu 20-30 de funcții peste. Am considerat foarte util ca direcțiile de infrastructură și cea de fonduri europene și achiziții publice să fie întărite ca să ne putem ocupa mai serios de proiectele europene și de infrastructură. Am dimensionat corespunzător activităților direcția de urbanism și amenajare a teritoriului, iar la direcția de patrimoniu am strâns toate activitățile care țin de calitatea noastră de asociați în societăți comerciale, asociații și fundații. Avem funcții libere pe care vreau să le valorificăm. Vreau să angajăm personal competent care să desfășoare activitățile din noua organigramă”, a declarat președintele Adrian Țuțuianu în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Oamenii lui Florin Popescu, în aparatul lui Adrian Țuțuianu

Restructurările au loc după “un an și jumătate de evaluare” făcută de actuala conducere “după regula Iulian Furcoiu”, așa cum a spus președintele CJD. Conform documentelor însă, “regula” fostului primar al Târgoviștei i-a lăsat în schemă actualului șef al CJD foarte mulți dintre oamenii fostului președinte PDL-ist Florin Popescu.

 

Prin modificările aduse la organigramă și la statul de funcții, mulți dintre foștii șefi de serviciu din vremea lui Florin Popescu încă au rămas la Consiliul Județean condus de Adrian Țuțuianu. E adevărat că unii ocupă funcții mai mici, însă regimul Florin Popescu a fost reprezentat nu doar de fostul lider PDL-ist al CJD, ci și de oamenii care i-au îndeplinit fără crâcnire ordinele, multe dintre ele dovedite ca fiind ilegale și abuzive.

● Secretarul județului este același Ivanoff Ivan Vasile, cel care a semnat de legalitate toate bazaconiile administrației Florin Popescu.

Bondilă Dorel, șef serviciu în vremuri portocalii, a rămas consilier la “Serviciul implementare proiecte cu finanțare externă”, deși este cel care răspundea de serviciul de personal în perioada concedierilor staliniste din vremea lui Florin Popescu, declarate ilegale de către numeroase instanțe judecătorești.

● Demenescu Mariana și Igescu Carmen au rămas pe poziții la Direcția Economică, la fel și Teodorescu Elena la serviciul “administrație publică, secretariat și relații cu publicul”.

Radu Sorin a fost “retrogradat” în poziția de adjunct al funcției de director executiv pe care o deținea în vremea lui Florin Popescu la “achiziții publice”.

Mocanu Adrian Victor rămâne tot consilier la CJD, în schimb Mocanu George Adrian, fostul consilier juridic al lui Florin Popescu, îl consiliază acum pe Gabriel Boriga la Primăria Târgoviște.

Mățăoanu Nicolae și Dinu Vasile rămân aceiași directori de la Patromoniu și, respectiv, Infrastructură Locală (ultima apărând prin reorganizarea direcției tehnice și a serviciului investiții, proiecte și programe guvernamentale).

●În fine, Ceptureanu Natalia, fidelă regimului Popescu, a fost trecută din funcția de șef serviciu în cea de auditor.

 

Nu îi mai regăsim în actuala administrație a județului pe:

Icobeț Traian, fostul director de achiziții, devenit consilier de soluționare a contestațiilor la CNSC;

Vișan Veronica, devenită vârf de lance al partidului controlat de fostul premier M.R.Ungureanu, “Forța Civică”;

Nițescu Dan, fost arhitect șef al județului, înlocuit cu Barbu Dumitru.

Nistor Mircea, până de curând director executiv „moștenit” din administrația fostului președinte Florin Popescu, în al cărui mandat a ocupat și funcția de inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului.

 

“S-a umplut administrația publică

de purtători de diplomă, nu de creier”

Întrebat dacă în funcțiile de conducere ale noilor direcții vor putea accede oamenii care au creat dificultăți majore Consiliului Județean în situații precum aplicarea corecțiilor financiare de sute de miliarde lei vechi pe proiectele europene, a concedierilor ilegale ori a achizițiilor dubioase din timpul vechii administrații Florin Popescu la CJD, președintele Țuțuianu a spus că nu vor lua parte la concurs cei afectați de hotărâri ale instanței.

“Toți cei care au o situație constatată prin hotărâre judecătorească nu vor putea participa. Dacă nu-i hotărâre judecătorească, nu am temei să spun stop nimănui. Dar vă asigur că va fi un concurs așa cum trebuie, pentru că reorganizarea pe care o fac la Consiliul Județean nu e una făcută din considerente de natură politică sau de opțiune personală. Am evaluat un an și jumătate după regula «Iulian Furcoiu», știu pe cine pot să pun bază și pe cine nu. S-a umplut administrația publică de purtători de diplomă, nu de creier”, a spus ulterior președintele CJD Adrian Țuțuianu într-o conferință de presă.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Natalia Ceptureanu la 05.03.2014 20:40

Pentru informarea corecta a cititorilor precizez: mi-am desfășurat activitatea în Consiliul Județean Dâmbovița ca sef Serviciu Informatica în perioada 1997-2010. În anul 2010 Serviciul Informatica a fost desfiintat iar eu am fost numita in functia de consilier la Directia Economica. Din anul 2011 lucrez ca auditor la Compartimentul de Audit Public Intern. Afirmația ”fidelă regimului Popescu” este eronată. Am fost si sunt independenta politic.
Pentru autorul articolului: ar trebui sa sustineti ca administratia publica sa functioneze in interesul cetatenilor cu angajati profesionișiti si independenți politic.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale