Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.07.2014 08:19

Editorial


A A

Scenariu politic de coșmar

Scenariu politic de coșmar

TEODOR VASILIU


Ar trebui să nu mai fie niciun secret pentru nimeni ce se află în culisele succesului politic de proporții repurtat de președintele Băsescu în ultimul an. Cu abilitatea-i recunoscută aproape în unanimitate, până și de așa-zișii adversari politici, acesta a reușit la vedere să distrugă USL-ul și pe candidatul acestuia la președinție. Mă refer desigur la Crin Antonescu.

 

Până la urmă cel care se dă jupânul României (a se vedea aberantele-i declarații televizate) a pus în scena politică un scenariu la care numai niște minți diabolice s-ar fi putut gândi. Personajul principal, dar pe fond secundar, nu-i nimeni altul decât primarul Sibiului, o persoană viu controversată până acum doar pe seama justificării averii sale colosale ca provenind din meditații la fizică.

Sigur că acest subiect și multe altele vor fi dezbătute și pe față și pe dos atât de presa puterii, cât și de cea a lui Băsescu. “Regizorul” însă luptă pentru ca domn’ profesor să rămână candidatul la Președinție al nebotezatei încă alianțe politice creștin liberale. Numele desigur că-i vine de la alipirea “creștinilor” pedeliști de mai noii “creștini” peneliști, care au fost trași fără semnalizare pe linie moartă de Crin Antonescu.

 

Numai niște “creștini” ar fi putut să taie salariile, pensiile și ajutoarele sociale la milioane de români și apoi alți “creștini”, ca și ei, să li se asocieze politic. Până la urmă, dacă nici asta nu e o “alianță creștină”, alta nici că s-ar mai putea închipui și uite așa, două partide, unul mai de dreapta ca altul, au ajuns, din mari ce se credeau, atât de mici încât practic își așteaptă un lider, până mai ieri “independent”, ca să le facă mari.

 

Și totuși… n-o fi proful de fizică Iohannis cel simpatic doamnei Merkel mai abil decât amicul său Traian, marinar hârșit politic, ca să preia din poziția de lider “creștin de dreapta” conducerea României. Nici pomeneală! Pentru cei care n-au uitat că doamna cu pricina a sfidat poporul român pentru a-i asigura supraviețuirea lui Băsescu la Cotroceni, în ciuda scandalurilor mondiale de corupție și a celor 7 milioane de voturi împotrivă, un lucru devine mai clar ca lumina zilei. Traian Băsescu vrea să rămână la putere prin această construcție pretins de dreapta, menită să-i asigure, în viziunea “regizorului”, funcția de premier.

 

Populația a început deja să fie manipulată la vedere în acest sens. Sigur că treaba asta nu-i deloc ortodoxă, cum nici Iohannis și nici Merkel nu-s. Dar asta e o altă afacere! Acest scenariu are însă cel puțin două variante de final. Prima ar fi aceea neortodoxă că Iohannis ar ajunge la Cotroceni, iar Băsescu cel cu apucături neortodoxe, la Palatul Victoria. A doua variantă ar fi ca Băsescu să preia și oficial conducerea alianței de dreapta, mână în mână cu doamna Udrea.

 

Și într-un caz și-n celălalt, Băsescu urmărește să scape de dreapta judecată pe Pământ pentru fărădelegile pe care le-a făcut și mizează pe protectoarea sa, Merkel, pentru ca Iohannis, cel care va prelua, în viziunea scenariului, și serviciile secrete și “cheile” Justiției, să nu-l predea în mâinile oarbei zeițe independente. În concluzie, Dracul îl vrea pe Iohannis la Cotroceni pentru ca apoi să-și bage el coada la Guvern și să aibă la degetul mic de la Dreapta această așa-zisă “alianță creștină”.

 

P.S. Declarația de ieri, zice-se de conștiință (?), a jucăușului “cuc” impus din afara țării mi-a dat fiori reci pe șira spinării. Băsescu se și vede premier, exact ca-n scenariul descris de mine. Doamne ferește-ne!

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Rechinul de apa dulce la 24.07.2014 14:07

Numai Ponta sau MRU l-ar numi pe Base prim ministru. Cam finala asta i-ar place matrozului. Nu ar conta cistigatorul.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale