Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.04.2020 18:11


A A

Scenarii și ordonanțe militare

George Coandă


De la declanșarea crizei coronavirusului, revin la o idee mai veche, un apocaliptic război mondial bacteriologic – Guvernul României ne... guvernează cu scenarii și ordonanțe militare. Nu-l acuz că guvernează astfel. Așa ceva se întâmplă și în țări mai pașnice decât România. Cu un amendament: acele țări mai au și alte mijloace de a asigura, în vremuri de molimă, o bună guvernare.

 

Și când spun „alte mijloace”, mă gândesc că, datorită unei adevărate democrații funcționale, societatea civilă obligă guvernările să răspundă cerințelor stringente ale națiunii, și mă gândesc că, în dezvoltarea lor multivalentă economică sustenabilă, le creează posibilitatea ca guvernele să aibă de unde să ia acele mijloace necesare salvării de la moarte a națiunilor lor.

 

După cum se vede, România nu se află într-o astfel de situație. Democrația noastră este una originală – ce să-i fac, n-am încotro, sunt obligat de realitate să-l citez pe nonagenarul Ion Iliescu – atâta vreme cât așa-zisa societate civilă se dă după plop, în vremuri de restriște, ca asta de acum, ca și cum ar fi decimată de coronavirus, dar își scoate capul când e insidios manipulată, unde sunt acum marii „directori de opinie”, filosof de meserie (ca să zăpăcească de cap pe români, iar cât privește dezvoltarea economică sustenabilă, este într-un prelungit stand-by.

 

Iar guvernele de după 1989 au contribuit din plin – este vorba de trădare națională – la o... susținută prăbușire economică industrială a țării. Și cum, și cu ce să lupte guvernul împotriva acestui parșiv virus, care, versatil, își schimbă rapid compoziția patogenă? Eu nu zic că, la disperare, pe repede înainte, nu ia acum unele măsuri. Precizez, la disperare. Și ce are la îndemână, ca imagine, pentru opinia publică? Scenarii și ordonanțe militare, pe care unii români, inconștienți, le iau în derâdere. Or, n-am cum să nu fiu cinstit: la un popor indisciplinat se impun măsuri severe coercitive. Dar și măsuri guvernamentale, dincolo de ordonanțe, capabile să-l salveze la timp.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Brandul de media sau chiar mai mult?
Ni se mută pădurile din țară
Privire, la distanță, din balcon
8 săptămâni fără piața Schuman… m-am întors!
Distanțarea socială
Până și Universul se reciclează
Trianonul uitat
Din ordonanță-n ordonanță...
Plan Marshall sau Pasăre Phoenix pentru UE?
Nu știe dreapta ce face... dreapta


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale