Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.03.2017 00:19

Editorial


A A

Scandal mioritic la Bruxelles

Scandal mioritic la Bruxelles

GEORGE COANDĂ


Au românii un dar incredibil de a se face de râsul lumii și, mai cu seamă, reprezentanții bizarei „societăți civile”, unii cu aere de intelectuali rafinați, dar, fac precizarea, lipsiți de caracter și de respect față de propria lor patrie. Așa cum s-a întâmplat, deunăzi, la Bruxelles cu ocazia unei dezbateri pe tema democrației, a „stării sale de sănătate” în România.

Și, în conformitate cu spiritul nostru strămoșesc de națiune bârfitoare, la Bruxelles s-au repezit, sunt convins că nu de bunăvoie și nesiliți de nimeni, niște protestatari din Piața Victoriei, gata de harțag de dragul… democratic al harțagului, dar și nimeni altul decât veșnicul pupător al papucului sultanului, acum numindu-se Klaus Werner Iohannis, iar până mai ieri Traian Băsescu, profitorul nesătul în arivismul lui fără limite, dumnealui filosoful pârât Liic(h)eanu Gabriel. Dacă ministrul Justiției, eminentul jurist Tudorel Toader, a prestat corect și lucid, ca, de altminteri, și unii participanți străini care, cu decență, mai mult au întrebat decât au comentat, au vrut să știe care este mersul democrației în România, protestatarii prezenți în sala unde avea loc dezbaterea s-au lansat într-o gâlceavă penibilă, astfel că organizatorii au trebuit să intervină pentru a restabili ordinea și a le smulge din mâini sloganul „Rezist” (la ce?) inscripționat pe niște bucăți de carton asemenea jocului cu cartonașe de la grădiniță.

Și ținându-le isonul, Liic(h)eanu Gabriel s-a lansat – ce să-i faci, năravul din fire n-are lecuire! – într-o penibilă și lipsită de sens diatribă la adresa guvernării actuale și a lui Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat de nefăcute (pe chestia asta se va alege filosoful guraliv cu un proces de calomnie), sporovăind vrute și nevrute, cu imprecații otrăvite, distinsul moderator al dezbaterii, șef de comisie în Parlamentul Europei, fiind nevoit să-i atragă atenția că bate câmpii și că a depășit timpul acordat pentru cuvânt, că așa este regula, ține de civilizație. Liic(h)eanu nu și nu, că mai are el ceva de pârât și, obligat să concluzioneze, a eșuat într-o penibilă lălăială. Spectacolul oferit de acest „om de cultură” a fost pur și simplu irațional și circăresc. Și, hop, să-și dea cu părerea și băsista consecventă în mârâielile ei antiromâne ști, și la Bruxelles, și la Strasbourg, și am făcut zicere despre Monica Macovei, rămâne cum am vorbit, adică este un personaj de mahala, ca atare nu merită oboseala de a-i acorda nici cea mai mică atenție. Doamne, iartă-ne că noi, românii, nu realizăm uneori pe ce lume trăim și că ne facem de basme în ochii planetei Pământ, care planetă ne privește ca pe niște ciudățenii rătăcite pe bătrâna sa scoarță!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale