Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.11.2017 00:19

Editorial


A A

"Scandal” la ușa Regelui


GEORGE COANDĂ


Iată titlurile care au inundat primele pagini ale ziarelor și burtierele și crolurile televiziunilor. Cu câteva nuanțări privitoare la un anumit status: fie „casă regală”, fie „familie regală”. Pentru neștiutori, dar și pentru urechiști știință. Corect este „Familia regală a României”. Precizarea aceasta am mai făcut-o cândva . „Casa Regală” este o instituție funcționabilă și reprezentativă a națiunii în situația în care caracterul constituțional al statului este acela de regat, șeful statului fiind capul încoronat – regele. Și acum să revin la chestiune, scandalul, și nu este cel dintâi din sânul Familiei regale a României, produs recent, zice-se, de principele Nicolae, nepotul regelui Mihai, renegatul de altminteri, ca atare înlăturat de la linia succesorală la Tron. Și tot zice-se cum că regele ar fi hotărât asta, dar prea bine nu se știe. Nepotul, îndrăgit, să recunoaștem, de fanii monarhiei, cu deosebire ai regelui Mihai, dar și de unii români nemonarhiști, după ce regele a primit sfânta împărtășanie, când cel împărtășit în ultimele clipe de viață, pentru a trece în veșnicie cu sufletul împăcat, își iartă și dușmanii, a dorit, firească dorință, să-și vadă bunicul. Însă apropiații cuplului princiar, Margareta, Custodele Coroanei, și Radu, l-au acuzat de „viol de domiciliu”, de pătrundere în forță în iatacul regal, agresând niște bodyguarzi. Totuși, tărășenia asta din Țara Cantoanelor este destul de bâlbâită. La urma urmelor, nu văd de ce tânărul principe nu a fost lăsat să-și ia ultimul „bun rămas” de la bunicul său care, este un fapt neîndoielnic, își trăiește clipele din urmă. Este cert că cineva se teme de Nicolae care, de drept, și conform Statutului fostei Case Regale și al fostei Constituții a României, în cazul reinstaurării monarhiei – șansele, deocamdată, sunt aproape nule – ar urma la Tron conform „legii salice”, o cutumă acceptată de unele monarhii europene. Scandalul, am impresia, dacă s-o fi produs cumva cu adevărat, a fost premeditat amplificat de „nucleul dur” al Familiei regale, compromiterea nepotului în ochii opiniei publice închipuindu-și că-i va consolida poziția principesei Margareta ca moștenitoare a regelui Mihai la Tronul României. Nu cred, însă, că poporul român este prea interesat de orgoliile care zgâlțâie Familia regală. Iar Familia regală ar fi fost înțelept să nu-și spele rufele murdare în public. N-o onorează.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale