Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.03.2017 00:20

Pentru că noua conducere e reticentă la sfaturile fostului director,


A A

SC LDP, în colimatorul vicepreședintelui Alin Manole

SC LDP, în colimatorul vicepreședintelui Alin Manole

❚ Acum aflat la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședintele Alin Manole privește neîncrezător la activitatea succesorului său la șefia SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, societate care, de altfel, este subordonată CJD ❚ Ca fost director al SC LDP, Alin Manole spune că s-a luptat mult pentru redresarea societății și chiar a lăsat-o cu un profit semnificativ ❚ Actuala conducere a SC LDP s-a lansat însă în cheltuieli inoportune, crede Alin Manole, în contextul în care perioada următoare ar trebui să fie una de prudență, analiză și control al costurilor pentru societatea în cauză

interviu cu Alin Manole, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița

ANDREI VASILIU

 


 

Rep.: Cum arăta SC LDP la finalul mandatului dumneavoastră, față de cum arăta la momentul la care ați preluat societatea? Știm că erau datorii enorme atunci când ați devenit director, iar SC LDP era căpușată de clientela politică a PDL.

Alin Manole: Am îmbunătățit vizibil, în perioada mandatului meu, activitatea de la SC LDP SA. Am preluat o societate cu mari datorii și cu o pierdere de 8 miliarde lei vechi, iar în ultimul an în care am fost director, am avut un profit de aproximativ 25 de miliarde lei vechi, adică 2,5 milioane RON. A fost un profit foarte mare, care nu a existat niciodată la SC LDP de la înființarea acesteia.

„Am încercat să împărtășesc din experiența mea noii conduceri, dar m-a privit cu reticență”

Rep.: Ce ați schimbat în activitatea LDP pentru a ajunge la aceste rezultate?

Alin Manole: Am mărit productivitatea muncii și am schimbat puțin optica oamenilor, în mare parte, poate nu pe cât mi-aș fi dorit. Pe baza unui management bun, am reușit să obțin aceste performanțe. La început am redus cheltuielile, apoi, pe baza lucrărilor obținute, am reușit să obținem un profit bun. Am lăsat societatea într-o situație foarte bună, nesperat de bună chiar. Mulți colegi mi-au spus că niciodată nu a fost așa. Sper ca actuala conducere să continue lucrurile bune începute, cu toate că am anumite îndoieli în acest sens. Eu am încercat să împărtășesc din experiența mea noii conduceri de acolo. La început au privit cu reticență sfaturile. Pe parcurs, s-ar putea să se convingă de lucrurile pe care le-am spus. În evoluția oricărei societăți există o creștere și o descreștere, așa cum e firesc. În ultimii doi ani, societatea s-a extins, a crescut cifra de afaceri și a crescut personalul. Urmează o perioadă în care programe europene nu mai sunt, pentru că abia s-au deschis noile axe de finanțare. În acest an consider că ar trebui să fie o perioadă în care societatea să-și controleze mult mai bine costurile, nu consider că cifra de afaceri poate fi crescută. E o perioadă de reașezare, în care trebuie făcută o analiză a ultimilor ani și luate decizii în consecință.

„Eu le-am lăsat buget pentru utilaje, ei au început renovarea clădirilor”

Rep.: Aveți ceva concret să reproșați actualei conduceri a SC LDP SA?

Alin Manole: Conform legii, nu pot să particip la luarea deciziilor în legătură cu SC LDP, dar pot să împărtășesc din expertiza mea. Am observat că la începutul noului mandat, au demarat investiții la renovarea clădirilor, lucruri care nu au neapărat legătură cu activitatea societății, nu duc la dezvoltarea ei și la un plus de competitivitate. Am considerat că nu era o prioritate. O prioritate era dotarea parcului cu utilaje, eu am lăsat un buget în acest sens. Dar probabil că sunt diferențe de abordare. Eu, dacă am preluat o societate care avea o pierdere foarte mare, a trebuit întâi să stopez acest lucru, să controlez costurile și să mă ocup apoi de dezvoltare. Am lăsat un buget important pentru achiziția de utilaje noi, iar cei care au preluat acum societatea probabil consideră că situația a fost bună tot timpul, fiindcă nu au avut termen de comparație. Dânșii cred că va fi tot timpul bine. Un bun manager își face planul pentru perioada de criză. Când merge bine, toată lumea știe să conducă. Problema e să iei în calcul și cele mai rele variante, pentru a fi pregătit. Eu am optica asta inclusiv în viață, nu doar pentru activitatea de management.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale