Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.02.2018 00:19

Editorial


A A

Sărmanul dom’ Toader…

Sărmanul dom’ Toader…

GEORGE COANDĂ


...este de-o prudență dusă până la absurd. Omul ăsta, ditamai ministru al Justiției, lasă impresia că-i este frică și de umbra lui. Și că n-ar vrea nici în ruptul capului să se pună rău cu cei din tagma lui, aia a magistraților. Sau te pomenești că vrea să ajungă la Curtea Drepturilor Omului/CEDO de la Strasbourg – așa se aude prin culise , că i s-ar fi pregătit un loc acolo – cu o „carte de vizită” pe care să nu existe „pata” executării unui coleg de breaslă. Am promis că vom reveni. O facem acum. Reîntors, rechemat de urgență, pe calea aerului din „țara soarelui răsare,” cum am mai spus, ne-a ...lăsat cu ochiin soare.

Apropo de așteptata (cu sufletul la gură) conferință de presă, cea care ar fi trebuit să lămurească poziția Domniei sale față de scandalul stârnit în spațiul public de poliția politică practicată în DNA, și, mai ales, de mizerabila mistificare de urmărire penală de la așa-zisa „secție de elită” de la Ploiești. Mult așteptata, deci, conferință de presă, s-a metamorfozat într-o încețoșată... declarație de presă. Și asta după ce, cu o seară înainte, Laura Codruța Kovesi, într-o intempestivă conferință de presă, unică în peisajul de PR al DNA, a încercat să dreagă busuiocul, cu infatuare și sfidător, pitindu-se într-o anvelopă de minciuni de un penibil perfect. Cu atât mai mult, dom’ Tudorel Toader, ar fi trebuit măcar, nu în fuga calului, să lase să se înțeleagă că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să fie mai atentă la declarații și atitudine. Nimic. S-a dat după corcoduș. Ba pe deasupra s-a arătat și agasat, probabil că era prea ostenit după lungul zbor peste continente de la Tokio la București, parcă ar fi avut cearcăne la gură. Părea că ar vrea să scoată castana asta DNA din foc cu mâna altora. Sau că, în urma discuției cu doamna prim-ministru, și – ce am aflat pe surse - în taină, cu Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, s-ar fi pus de-a insidioasă lucrătură pe care mira-m-aș s-o aflăm joi, când își va prezenta raportul de anchetă în fața Parlamentului. N.B. Și, hop după apariția fulgurantă a lui dom’ Tudorel la o întâlnire cu presa, a ținut să se bage singur în seamă și herr Klaus Iohannis la Cotroceni. Și a pus de-o conferință de presă. Iar noi am înțeles că, chiar dacă s-a exprimat dificil, cu mari pauze în gândire, dând răspunsuri în doi peri, și părând că se află pe o altă planetă, a vrut morțiș să transmită o singură hotărâre a Domniei sale, și anume că n-o va revoca, cu tot scandalul național stârnit, pe Laura Codruța Kovesi. Dar i-a scăpat și un porumbel din gură: s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, și, vai, cu “penalul Liviu Dragnea”... Și de aici s-a... desecretizat cum vor sta lucrurile. Așa că am pus cap la cap declarația lui dom’ Toader, întâlnirea amiabilă de la Cotroceni, mai înainte pomenită, și cealaltă întâlnire în trei – ministrul Justiției și președinții celor două camere, bașca ivirea în decor a lui herr președinte, și iată concluzia: rămâne cum am vorbit, poliția politică, sub comanda Laurei Codruța Kovesi, mărșăluiește înainte. Națiune, ferește linia!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale