Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.07.2017 00:17

Autoritățile județene, prezente în localitățile Gura Ocniței, Găești și Vulcana Pandele


A A

Sărbători în Dâmbovița

Sărbători în Dâmbovița

Miercuri, 19 iulie 2017, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat, în localitățile Găești și Gura Ocniței, la evenimentele organizate cu prilejul „Zilelor Localității”.

În acest an, orașul Găești a împlinit 519 ani de atestare documentară. La Casa de Cultură, au fost premiate 28 de familii pentru împlinirea a 50, respectiv 60 de ani de la căsătorie, prilej cu care le-au fost înmânate diplome de onoare. La această acțiune a luat parte și doamna Claudia Gilia – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, care a transmis felicitări tuturor cuplurilor prezente și i-a asigurat pe cei prezenți că orașul Găești va beneficia și în viitor de sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița în derularea proiectelor de dezvoltare a localității. La manifestările dedicate Zilelor Orașului Găești a fost prezent și deputatul Corneliu Ștefan. În localitatea Gura Ocniței, la căminul cultural, sărbătoarea a fost marcată prin manifestări cultural – artistice. Totodată, administrația locală a inaugurat, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, în clădirea fostului sediu al primăriei Săcuieni un biblionet, obiectiv finanțat din fonduri locale. Valoarea totală a investiției este de 67.272 lei. Fosta clădire a primăriei Săcuieni a avut nevoie de finisare exterioară și interioară, modernizarea grupurilor sanitare, tâmplărie PVC, montarea parchetului, modernizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a felicitat autoritățile locale pentru eforturile întreprinse în vederea susținerii acestor activități și le-a transmis locuitorilor comunei gândurile sale cele mai bune cu prilejul sărbătorii localității. În mijlocul locuitorilor din Gura Ocniței s-au mai aflat: vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița – Claudia Gilia și Alin Manole, secretarul județului – Ivan Vasile Ivanoff, reprezentanți ai administrației locale, numeroși localnici.

Două zile de sărbătoare

În perioada 19 – 20 iulie 2017, locuitorii comunei Vulcana-Pandele sărbătoresc Zilele Localității. Cu acest prilej, astăzi, primarul Radu Vasile a organizat, la căminul cultural „Izvor de apă vie”, un proiect cultural intitulat “Vulcana Pandele în sărbătoare” , la care au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepre ședinții CJD, Claudia Gilia și Alin Manole, deputatul Corneliu Ștefan. În cadrul acestui eveniment, a fost prezentată colecția muzeală „Tradiții și obiceiuri locale - De la meșterii și meșteșugurile tradiționale la meșterii și meșteșugurile de azi”.

Programul a curpins și decernarea titlului de cetățean de onoare al comunei Vulcana-Pandele veteranului de vârstă, domnul Petre Dragomir. Totodată, cu această ocazie a avut loc și lansarea celei de-a doua ediții a monografiei Istoria Comunei Vulcana-Pandele de la începuturi până la 1947, semnată de Mihai Oproiu, Elena Diaconu și Vasile Săvoiu. Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița lea transmis locuitorilor comunei Vulcana-Pandele gândurile sale bune și felicitări administrației locale pentru frumoasa organizare a manifestărilor dedicate aniversării localității:

“Este onorant pentru mine și colegii mei să ne aflăm în această zi importantă aici, la Vulcana-Pandele (…). Îl felicit pe domnul primar pentru activitatea pe care o are vizavi de sprijinirea actului cultural la nivelul localității dumneavoastră. Dincolo de lucrurile materiale (…) avem nevoie și de această parte, care ține de suflet (…). Ceea ce faceți dumneavpastră la Vulcana-Pandele este un lucru dătător de speranțe.(…) Domnule primar, vă urez să continuați pe această linie! Sunt convins că prin puterea exemplului, prin lucruruile bune pe care dumneavoastră le gândiți pentru această comună, veți redobândi acel sentiment de apartenență la comunitate și de îmbrățișare a valorilor acestei comunități.”

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu
Norvegia, promovată la Târgoviște
Vot european la 16 ani
PSD Dâmbovița anunță lista candidaților pentru alegerile locale
Sinaxă monahală la Arhiepiscopia Târgoviște
Detectoare de fum montate de pompieri în locuințe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale