Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.12.2018 00:14

Slujbă arhierească a Sfintei Liturghii oficiată de ÎPS Nifon la…


A A

Sărbătorea Sf. Ierarh Nicolae la Mănăstirea Dealu

Sărbătorea Sf. Ierarh Nicolae la Mănăstirea Dealu

Cu ocazia sărbătorii Sf. Ierarh Nicolae, hramul istoric al bisericii Mănăstirii Dealu de lângă Târgoviște, cea mai mare necropolă voievodală munteană, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba Sfintei Liturghii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Momentul liturgic a adunat numeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun dar și din împrejurimi. În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre personalitatea teologică și filantropică a Sf. Ier. Nicolae, aprofundând virtuțile bunătății, generozității și dărniciei, care l-au făcut cunoscut în epoca sa și până astăzi. Înaltul Ierarh a îndemnat la urmarea iubirii de aproapele, după modelul Sf. Ier. Nicolae, ca semn al iubirii față de Dumnezeu și modalitate firească de promovare a comuniunii și a solidarității umane, în spiritul Evangheliei lui Hristos. Reamintim că în pridvorul bisericii Mănăstirii Dealu se află depus, spre veșnică odihnă, într-un sarcofag special, capul lui Mihai Voievod Viteazul, primul nostru mare întregitor de țară, iar, la 10 iunie 2018, a avut loc impresionanta ceremonie de resfințire a bisericii, în prezența Patriarhului României și a unor oficialități naționale, ca dar al Bisericii pentru omagierea Centenarului Marii Uniri.

BIROUL DE PRESă AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Concursul regional "Așa zâmbesc îngerii"
Sute de premii la Gala Performanței în Educație
Sărbătoarea Rusaliilor la Catedrala din Târgoviște
Festivalul Medieval Dracula, final spectaculos
Opera ctitoritoare a celor 45 de voievozi de Târgoviște
Probe de foc la Bacalaureat și Evaluarea Națională
Pogorârea Duhului Sfânt
Acțiuni Filantropice la Spitalul Județean
Cercul Militar târgoviștean, succes după succes
Preselecții pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 52-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale