Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.11.2022 00:18

Ieri, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște


A A

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică

*Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște

 

Cu prilejul sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, în ziua de luni, 21 noiembrie 2022, în prezența a numeroși credincioși, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște. Cu acest prilej a hirotonit întru diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane,  pe tânărul Nicolae Vasilache, absolvent al cursurilor de licență și master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a subliniat că Maica Domnului constituie modelul fundamental de curăție morală și de sfințenie, precum și elementul central al zidirii caracterului omenesc, fiindcă L-a născut pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ea reprezintă tot ceea ce este mai nobil și mai frumos pentru Creștinătatea întreagă, iar sărbătoarea de astăzi ne amintește faptul că ea a intrat în sfântul locaș de cult din Ierusalim pentru a se pregăti duhovnicește și pentru a crește în sfințenie, astfel ca la vremea potrivită să devină Biserică Vie a Fiului lui Dumnezeu care Se va naște din ea.

De altfel, fiecare creștin are această chemare de a se pregăti din punct de vedere spiritual, pentru a face din sufletul său locul în care să Se nască Dumnezeu.

 

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Funcționarul european
Sistem de e-ticketing pentru transportul public
Peste 14.000 lei cu prilejul sărbătorii Sf. Ier. Nicolae
Autoritățile așteaptă ordinul ministrului Dezvoltării pentru înființarea rețelei de gaze
Polițiștii amenință cu boicotarea alegerilor din 2024
Întreruperi de energie electrică programate
"Romanțele dorului" au cucerit Basarabia
Capacitatea administrativă a țărilor UE
Angiograf nou la Spitalul Județean de Urgență


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Funcționarul european

Discutăm enorm despre sistemul de decizii și dacă e pregătită Uniunea Europeană pentru o extindere la peste 30 țări, dar de cele mai multe ori abordam subiectul doar la nivel politic. Funcționarul european joacă un rol enorm, dar puțini sunt aceea care discută deschis despre evoluția sa.

Este deja de notorietate faptul că avem un segment aparte de funcționari publici care lucrează în cadrul... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale