Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.01.2021 00:21

Ieri, La Catedrala Mitropolitană din Târgoviște,


A A

Sărbătoarea Botezului Domnului - 2021

Sărbătoarea Botezului Domnului - 2021

❚ Ca de fiecare dată, au fost respectate, cu strictețe, regulile sanitare pe timp de pandemie, atât în interiorul Catedralei, cât și în exteriorul ei.

La Catedrala din Târgoviște, în prezența a numeroși târgovișteni, miercuri, 6 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului. La finalul sfintei slujbe, în fața Catedralei, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari, iar credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați prin stropire cu această apă sfințită. De asemenea, au primit, în sticle special îmbuteliate, Aghiasma Mare, sfințită la slujba din Ajunul Bobotezei, din ziua de marți, 5 ianuarie, de către Mitropolitul Nifon. Ca de fiecare dată, au fost respectate, cu strictețe, regulile sanitare pe timp de pandemie, atât în interiorul Catedralei, cât și în exteriorul ei. În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța, uzul liturgic și folosul Aghiasmei celei Mari în viața spirituală a credincioșilor, ca mijloc de sfințire, de binecuvântare, de alungare a puterilor potrivnice și mărturie a milostivirii Părintelui ceresc. Sărbătoarea Botezului Domnului ne reamintește de importanța filiației noastre dumnezeiești și de puterea biruitoare a iubirii milostive a Bunului Dumnezeu care nu pregetă niciodată a lucra în viețile și istoria noastră. Înaltpreasfinția sa a îndemnat pe credincio și să întărească speranța și credința, că în curând va începe izbăvirea de suferințele îndurate din cauza epidemiei de coronavirus.

BIROUL DE PRESă AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Mari poeți români, omagiați la Muzeul "Casa Romanței" din Târgoviște
"Scoală-te și du-te, credința ta te-a mântuit!"
Sondaj printre copii: 56,8% dintre ei vor redeschiderea școlilor
Târgoviștea ar putea avea un teatru pentru copii ultra-modern
Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște ridică cortina!
39 de unități școlare vor primi dotări IT
"Protestele în educație vor fi inevitabile"
Programul Teleșcoala va continua și după redeschiderea școlilor!
Inspectoratul Școlar, pregătit pentru reluarea învățământului fizic
Ajunul Bobotezei în Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Eminescu are mereu dreptate...

... în tot ceea ce a scris ca ziarist – de fapt, a fost și este cel mai mare om de presă român incontestabil -, căci ce a înfierat ieri este și acum, după un veac și mai bine, perfect valabil când vine vorba de ceea ce numim clasă politică. De bună seamă el este Poetul Național.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale