Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.01.2022 00:17

Ieri, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște,


A A

Sărbătoarea Botezului Domnului

Sărbătoarea Botezului Domnului

*În fața sfântului lăcaș, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari și toți cei prezenți la slujbă au fost binecuvântați prin stropire cu această apă sfințită. De asemenea, le-a fost oferită, Aghiasma Mare în sticle special pregătite

 

 

În prezența a numeroși credincioși din vechea Cetate de Scaun munteană și din împrejurimi, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului, joi, 6 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi,  a săvârșit Sfânta Liturghie, în Catedrala din Târgoviște.

După aceea, în fața sfântului lăcaș, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari și toți cei prezenți la slujbă au fost binecuvântați prin stropire cu această apă sfințită. De asemenea, le-a fost oferită, Aghiasma Mare în sticle special pregătite.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a  aprofundat semnificația teologică și misionară a evenimentului Botezului Domnului, evidențiind sensul său soteriologic și eclesiologic.

Teofania sau arătarea Sfintei Treimi cu acest prilej ne oferă certitudinea pururea prezenței binefăcătoare, înnoitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu în lumea Sa. De asemenea,  Cel fără de păcat a luat asupra Sa păcatele lumii, iar Botezul Său poartă germenele profetic al Morții și Învierii Sale. Înaltul Ierarh a explicat importanța liturgică și duhovnicească a Aghiasmei celei Mari pentru viața credincioșilor, ca sfințire și binecuvântare, precum și ca ajutor pe drumul aprofundării comuniunii cu Dumnezeu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

De mâine, până luni, 24 Ianuarie, Romanța (re)unește români de pretutindeni în Cetatea istorică a Târgoviștei
Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească” pregătește numeroase activități pentru elevi și studenți
Casa d’ Italia revine din nou în atenția consilierilor locali târgovișteni
Integrarea copiilor cu nevoi speciale în învățământul de masă, greu de realizat?
Dificultăți la realizarea planurilor de urbanism general
Vizite de pe 3 continente la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște
Mitropolitul Nifon, membru în comisia de doctorat la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române
Programul "Tinerețea Romanței", lansare cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Vindecarea celor zece leproși
Infrastructura școlară, în plin proces de reabilitare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale