Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.10.2016 00:17

Ieri, la Penitenciarul Mărgineni,


A A

Sărbătoare culturală la lansarea romanului "Lanțuri"

Sărbătoare culturală la lansarea romanului

CORVIN DUMITRICĂ


Ieri, 13 octombrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației în penitenciare, la Penitenciarul Mărgineni a avut loc lansarea romanului dramă „Lanțuri” scris de Adrian Melicovici. „Unii scriu cărți ca să iasă din închisoare. Eu am scris ca să intru”, acestea sunt vorbele scriitorului Adrian Melicovici, la lansarea romanului, care este o mărturie cutremurătoare despre perioada de detenție la Mărgineni a unui fost deținut. Această lansare a fost prilej de sărbătoare culturală la penitenciar.

Intrarea a fost liberă la lansarea romanului, dar având în vedere măsurile de siguranță impuse de Penitenciarul Mărgineni, pentru participare la eveniment a fost necesară înscrierea cu 72 de ore înainte de eveniment. Romanul este inspirat din jurnalul unui deținut și spune că în 1979, un bărbat tânăr alege să își facă singur dreptate, comite o triplă crimă și este condamnat la pedeapsa capitală prin executare. Președintele României, Nicolae Ceaușescu, refuză grațierea înaintată prin cerere de către avocatul din oficiu, iar în detenție, deținutul are un comportament exemplar deși este legat în formă de T cu lanțuri. Realizând ce faptă oribilă a comis, acesta alege drept salvare moartea și căința. Psihologul de atunci al penitenciarului, personaj denumit „educatorul” în carte, se numește Marin Mogoș, a venit special din Spania pentru a fi prezent la eveniment, ceea ce a dat o notă emoțională deosebită evenimentului lansării cărții. Adrian Melicovici confirmă că personajul principal a fost executat în 1979 pentru crimă, dar a scris un fel de jurnal care a intrat în posesia lui. Romanul tratează aspecte de ordin psihologic și scoate la suprafață faptul că indiferent de vârstă, toți ne simțim uneori „în lanțuri”, vrem ceva și nu se poate, astfel ca la un moment dat, deținutul, nemaiavând nimic de pierdut, era mai liber după gratii decât oamenii care se plimbau prin parcuri.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale