Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.09.2016 00:17

De ieri, debut de campanie educativă pentru elevii dâmbovițeni


A A

"Săptămâna prevenirii criminalității”, la ediția a XI-a


La lansarea oficială a campaniei, au participat cms. șef de poliție Danil Zepiși - șeful IPJ Dâmbovița, prof. Elena Mosor - inspector în cadrul ISJ Dâmbovița, Daniela Zoe - Salvați Copiii, alături de

❚ Campania se derulează în perioada 26-30 septembrie a.c. și are rolul de a reaminti comunității importanța atitudinii preventive și rolul fiecărei persoane la menținerea gradului de siguranță dorită pentru oraș ❚ Parteneri în organizarea campaniei sunt Inspectoratul de Poliție Județean) Dâmbovița prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul Școlar Județean, Organizația Salvați Copiii și Penitenciarele Mărgineni și Găești

VIRGIL VOINESCU


Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, Organizația Salvați Copiii și Penitenciarele Mărgineni și Găești, au lansat ieri, la sediul instituției de Prevenire a Criminalității din Târgoviște, campania educativă dedicată copiilor și tinerilor de vârstă școlară și intitulată „Săptămâna prevenirii criminalității”. Campania a ajuns la cea de-a XI-a ediție, iar la lansarea sa oficială de ieri, alături de organizatori reprezentați de cms. șef de poliție Danil Zepiși, șeful IPJ Dâmbovița, prof. Elena Mosor, inspector în cadrul ISJ Dâmbovița, Daniela Zoe - Salvați Copiii, au mai participat reprezentanți de la Penitenciarele Mărgineni și Găești și alți invitați. „Săptămâna prevenirii criminalității” se derulează în perioada 26-30 septembrie a.c. și are rolul de a reaminti comunității importanța atitudinii preventive și rolul fiecărei persoane la menținerea gradului de siguranță dorită pentru oraș, în special și pentru societate, în general. Participanților le-a fost prezentat programul activităților preventive, temele de referință, acestea, cum sublinia șeful IPJ Dâmbovița - Danil Zepiși, fiind „în conformitate cu prioritățile naționale ale Poliției Române pentru anul 2016”.

Șeful IPJ Dâmbovița a spus cu acest prilej că, în acest an, comparativ cu anul precedent, „pe 8-9 luni, criminalitatea s-a diminuat semnificativ. Atât în mediul urban, cât și cel rural criminalitatea judiciară, cea generală precum și victimizarea prin accidente grave de circulație s-au diminuat. Din fericire nu am avut accidente de circulație colective cu consecințe deosebit de grave și acesta este un lucru bun”, a precizat cms. șef Danil Zepiși care a propus partenerilor, pentru perioada de după campania „Săptămâna prevenirii criminalității”, organizarea unei noi acțiuni tematice intitulate „Înapoi la școală”. Activitatea ar urma să se deruleze în orașele din județ, grupul țintă, în acest caz, urmând să fie elevii care părăsesc incinta școlilor și își petrec ziua pe străzi sau în alte locații din orașe. „Este bine să derulăm astfel de activități pentru a-i readuce la școală pe elevi. Au nevoie de acest sprijin pentru că sunt foarte multe pericole la care sunt expuși: violențe, furturi”, a subliniat șeful IPJ Dâmbovița.

Potrivit programului, prima zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii și combaterii delincvenței juvenile. Astfel, polițiștii de la proximitate și de la posturile de poliție au organizat întâlniri în unitățile de învățământ din județ, ocazie cu care au fost discutate teme privind cauzele și împrejurările care determină adoptarea unui comportament infracțional în rândul elevilor, precum și o serie de măsuri pentru prevenirea faptelor comise cu violență. După încheierea conferinței de presă, structura de prevenire a criminalității a fost gazda unei întâlniri dintre o persoană privativă de libertate și elevii de la Liceul Tehnologic „Voievodul Mircea”. Persoana condamnată pentru trafic de droguri și săvârșirea de infracțiuni cu violență le-a relatat copiilor povestea sa de viață.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice
Ecouri după concertul "Romanțele Dorului"
Romanțele dorului au cucerit Sala Radio
Succes pentru programele ERASMUS în Dâmbovița
Sprijin pentru Căminul de bătrâni de la Pătroaia
Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
28 de unități de învățământ beneficiază de programul "Masă Sănătoasă"
Duminica Înfricoșătoarei Judecăți


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale