Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.07.2022 00:17

În perioada 18 - 24.07.2022,


A A

Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni

Săptămână de foc pentru pompierii dâmbovițeni

În perioada 18 – 24 iulie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 101 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, mijloace auto etc.), 55 incendii de vegetație uscată, 12 acțiuni la accidente rutiere, 11 acțiuni pentru asistența persoanelor și 16 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de persoane, salvări animale, degajări de copaci etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la 280 cazuri medicale.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 17 misiuni de recunoaștere, 2 exerciții cu forțe în teren pentru antrenamentul personalului de intervenție, 57 acțiuni de informare în localitățile din raioanele de intervenție pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată, precum și 35 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

În continuare, 19 pompieri dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitățile Isaccea și Huși. Aceștia lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor. Totodată, scafandri de la Detașamentul Târgoviște se află în misiune de sprijin pe litoral.

Și în această săptămână incendiile de vegetație au reprezentat o pondere ridicată în misiunile pompierilor dâmbovițeni. Acțiunile iresponsabile de incendiere a vegetației uscate, la care recurg unii dintre cetățeni, pot genera blocaje grave în activitățile desfășurate de forțele de intervenție pentru salvarea vieții.

Pompierii sunt suprasolicitați pentru că, în ultima perioadă, a fost nevoie să fie prezenți în mai multe locuri în același timp.

 

Compartiment informare și relații publice

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Angajații M.A.I. vor veghea la buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătoarea Solemnă a Sfântului Ierarh Nifon
Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de pompierii dâmbovițeni
Acțiune a polițiștilor de imigrări pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor
Cod Galben de ploi și inundații în Dâmbovița
Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 de ore la datorie
Polițiștii, informări antidrog la Paintball
Siguranța copiilor, prioritatea polițiștilor
Sprijin din partea Bisericii pentru un așezământ de bătrâni
Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri
Dâmbovița, locul 11 în ierarhia Recensământului Populației


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dacă Zelenski are fi un înțelept...

... l-ar lovi pe sangvinarul țar Vladimir Putin drept în moalele capului, punându-l într-o situație cu efect de clinci, de fapt, în fața unui, așa cum este numit în diplomație, „fait accompli”. Asta dacă, nu mai zic, ar fi și un patriot autentic ucrainean, dublat de un abil vizionar în de-ale geopoliticii, asumându-și riscul de a fi huiduit de ai săi, bineînțeles... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale