Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.08.2016 00:25

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, în vizită de lucru


A A

Șantierele din nordul județului, verificate

Șantierele din nordul județului, verificate
Discuțiile cu constructorii au vizat calitatea lucrărilor

❚ Obiective vizitate au fost proiectele aflate în desfășurare pe DJ 713, DJ 714, în Cheile Tătarului, la Salvamont Dâmbovița, Moroeni, Pietroșița, ultima oprire fiind la Brănești ❚ Motivul principal al acestei deplasări a fost verificarea în teren a calității lucrărilor, precum și avertizarea constructorilor pentru a respecta termenele de execuție

VIRGIL VOINESCU

 


 

Prioritatea administrației județene și a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița - Adrian Țuțuianu a fost totdeauna obiectivele de investiții care să răspundă necesităților momentului. Pentru ca aceste proiecte de mare interes în plan social să prindă viață, șeful administrației județene, Adrian Țuțuianu, s-a aflat permanent în contact cu constructorii, administrațiile locale și a verificat modul de lucru în șantierele deschise pe obiective în județ, graficele de execuție, dar și calitatea lucrărilor. Astfel, ieri, 23 august, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a realizat o vizită de lucru în teren, în zona de nord a județului, pe traseul: Brănești, Pucioasa, Fieni, Moroieni și Pietroșița. Alături i-au stat senatorul Valentin Calcan și directorul general în CJD - Dinu Vasile, precum și primarii localităților Moroieni și Pietroșița, Laurențiu Moraru și respectiv Ion Dicu. Primele obiective vizitate au fost lucrările de asfaltare pe infrastructura mare, cu șanțuri și podețe, de pe DJ 713 și DJ 714 din zona Dichiu. Aici, președintele CJD - Adrian Țuțuianu a stat de vorbă cu constuctorul și a discutat problemele privind realizarea obiectivului la termen și în condiții de maximă calitate.

Luna septembrie, termen limită pentru finalizarea lucrărilor

„Am vrut să văd la fața locului stadiul lucrărilor pe DJ 713 și DJ 714, pe cele trei sectoare care sunt în lucru. Mențin obiectivul acela de a termina la sfârșitul lunii septembrie, cel mai târziu prima parte a lunii octombrie, toate lucrările aferente celor trei sectoare de drum și am ținut să mă văd cu constructorii pentru că avem lucruri tehnice de clarificat. Am vrut să-i atenționez personal privind faptul că banii pe Ordonanța 28 sunt limitați, că la momentul acesta la nivel național s-a tras cam 80% din alocarea bugetară, că probabil mai târziu, undeva la jumătatea lunii octombrie, nu vom mai avea de unde deconta lucrări. Motiv pentru care consider că este bine să facem lucrările, să depunem situațiile de plată și să facem decontările în termenul cel mai scurt. La data aceasta avem încă 17 milioane de lei de decontat, deci 170 de miliarde lei vechi, cu precizarea că o parte dintre ele sunt executate, câteva s-au și depus pentru decontare la Consiliul Județean săptămâna trecută și i-am rugat să vină cu decont suplimentar pe ce au lucrat în ultimele două săptămâni”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Pietroșița, ample lucrări de reabilitarea la două monumente istorice

Următoarele obiective de investiții vizitate au fost: la Cheile Tătarului, Salvamont Dâmbovița, Moroeni, unde de asemenea s-au purtat discuții pe lucrările de investiții de infrastructură mare din calendarul de execuție, după care delegația condusă de președintele CJD - Adrian Țuțuianu s-a deplasat la Pietroșița, unde a vizitat stadiul două proiecte aflate în execuție, respectiv la sediul primăriei și la căminul cultural. Acesta din urmă, potrivit primarului comunei, Ion Dicu, a fost finanțat, după 7 ani de așteptare, cu sprijinul președintelui Adrian Țuțuianu.

„Lucrările sunt în întârziere, dar sperăm ca până la 20 noiembrie să finalizăm această lucrare importantă pentru comună. Căminul cultural este atestat la 1932, s-a numit Carol Ferdinand, este monument istoric și era necesară o astfel de reabilitare”, a explicat edilul de la Pietroșița. În ceea ce privește de proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a primăriei, care, de asemenea, este monument istoric, finanțarea este asigurată prin OG 28, lucrările începând de două luni și se speră ca în decembrie acestea să fie finalizate. „Construcția datează din anul 1857, are o mare importanță istorică, dar avea nevoie și de lucrări de recompartimentare și de extindere”, a declarat primarul Ion Dicu.

Pe de altă parte președintele CJD - Adrian Țuțuianu a precizat că pentru o serie de obiective de investiții care nu merg bine a purtat o discuție la Compania Națională de Investiții cu doamna director Pătrășcoiu, printre acestea aflându-se o serie de cămine culturale, stadionul și Cinematograful Independența din Târgoviște, precum și preluarea lucrărilor la căminul cultural de la Niculești.

„Am adresat o serie de solicitări, pentru că sunt contractanți să intervină și să disciplineze pe constructori. Am discutat despre Stadion, pentru că am dus documentația aprobată după hotărârea de Consiliu Județean, am discutat despre Cinematograful Independența din Târgoviște și despre preluarea lucrărilor la Căminul Cultural cu spații sociale diverse de la Niculești. Apreciez că a fost utilă vizita, pentru că aici, la Pietroșița, au fost reluate lucrările”, a declarat președintele Adrian Țuțuianu, care a atenționat constructorul să respecte termenul de execuție din luna noiembrie.

Ultima vizită a fost la Brănești la două categorii de lucrări. Una a Consiliului Județean - de punere în siguranță a podului de pe drumul județean și cea de-a doua a Apelor Române.

„Lucrarea Consiliului Județean de punere în siguranță ne costă aproape 500 mii lei și este doar prima etapă. Vom continua anul viitor cu alte lucrări de refacere, în special pe calea de rulare, trotuare, balustrade, iar lucrarea Companiei Apele Române costă undeva la un milion de lei. Ambele vor fi finalizate anul acesta”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale