Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.07.2018 00:21

În Dâmbovița, probleme la înălțime


A A

Șantier pe drumurile Bucegilor

Șantier pe drumurile Bucegilor

❚ Drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga a fost închis circulației publice până în data de 18 septembrie 2018, ruta alternativă fiind prin Glod (Moroeni) – Zănoaga ❚ Pe traseul DJ 714A Moroeni - Cabana Căprioara - Valea Răteiului, podul de la km 7+600, peste pârâul Rătei, a fost avariat grav, accesul pe acest pod fiind interzis și amenajându-se o variantă provizorie de traversare

ANDREI VASILIU

 


 

Drumul județean 714 dintre Șaua Dichiului și Zănoaga, din Bucegii dâmbovițeni, a intrat în reparații capitale, pe acest segment de drum fiind oprită circulația rutieră până la finalizarea lucrărilor. Deși închiderea acestui tronson face mai dificil accesul spre cunoscutul platou Padina-Peștera, finalizarea lucrărilor la DJ 714 va pune capăt problemelor care „pândeau” pe acest drum și făceau riscantă traversarea acestuia pe timpul iernii. Reprezentanții Asociației Turistice Padina Peștera au întâmpinat cu brațele deschise vestea că drumul județean intră în reparații: „Va fi finalizat drumul de legătură Dichiu-Zănoaga prin montarea podurilor din beton armat. Deja aproape toate traversele au ajuns pe teren și vor începe lucrările. Va fi o perioadă de cca 6-8 săptămâni în care accesul va fi restricționat pentru a se realiza lucrarea. În această perioadă accesul spre Stațiunea Turistică Peștera-Padina se va face prin Moroeni (Glod) - Sanatoriu, pe DJ714 până la intersecția cu drumul aflat în lucrări. La întâlnirea cu dl Președinte al CJD dl Daniel Comănescu am primit asigurări că lucrările se vor face în timp astfel încât să se reia traficul cât mai rapid dinspre Dichiu. Vestea și mai bună este aceea că TransBucegi va fi (în sfârșit) deschis și pe timpul iernii!”, au postat reprezentanții asociației pe o rețea de socializare.

DJ 714, închis până în septembrie

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Județean Dâmbovița, începând de ieri drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga a fost închis circulației publice până în data de 18 septembrie 2018. Ruta alternativă către platoul Padina - Peștera este asigurată de drumul județean Dj 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina – Peștera. Pe traseul DJ 714A Moroeni - Cabana Căprioara - Valea Răteiului, podul de la km 7+600, peste pârâul Rătei, a fost avariat grav, accesul pe acest pod fiind interzis. În zonă, a fost amenajată o variantă provizorie (pe tuburi prefabricate) care se va utiliza pentru traversarea pârâului Rătei. Totodată, pe tot traseul DJ 714A, există pericolul de cădere de stânci de pe versanți. Circulația publică pe sectorul de drum din DJ 713, limită Județ Prahova – Șaua Dichiului este închisă temporar. Pentru deplasările pe traseul DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peștera, este recomandată atenție sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren și, totodată, în zonele unde există posibilitatea de dislocare de anrocamente, respectiv la: km 11,8; km 14; km 24,6; km 25,9.

Munți de gunoaie în Bucegi

Drumurile nu sunt singura problemă semnalată în Bucegii dâmbovițeni. Conform unor fotografii publicate pe internet de aceeași Asociație Padina-Peștera, platoul montan Padina este „străjuit” de munți de gunoaie adunate lângă Centrul de Informare Turistică în tomberoane care, evident, nu fac față volumului de deșeuri și, de ce nu, de nesimțire a celor care le umplu până la refuz. „Cam așa întâmpinăm turiștii în Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina: cu gunoaie și mizerie! Asta la doi pași de Telecabină și de Centrul de Informare Turistică din curtea Salvamontului Dâmbovița”, se plâng reprezentanții asociației amintite mai sus.  



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale