Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.10.2022 00:12

În Dâmbovița, în anul 2022,


A A

Sancțiuni drastice pentru nerespectarea normelor de mediu

Sancțiuni drastice pentru nerespectarea normelor de mediu

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița, Vlad Drugă, în perioada 01.01.2022 – 31.08.2022, au fost efectuate 566 controale, respective, 22 controale planificate la obiective ce se supun prevederilor noilor directive europene privind emisiile industriale (IED), șapte controale tematice dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, trei controale SEVESO și 534 controale neplanificate.

Totodată, acesta a mai transmis că în județul Dâmbovița sunt mai multe zone vulnerabile privind calitatea factorilor de mediu, în care se desfășoară frecvent acțiuni de control. În urma inspecțiilor desfășurate, ca urmare a neconformităților constatate au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 25 avertismente, 53 de amenzi contravenționale cu o valoare totală aplicată de 941.500 lei. Au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale complementare, respective, trei suspendări de activitate și o desființare de lucrări. În această perioadă au fost și două sesizări ale organelor de cercetare penală.

Din cele 53 de sancțiuni contravenționale aplicate, 32 au fost achitate în termenul legal, 10 au fost transmise în vederea executării silite și 10 au fost contestate în instanță.  În perioada 01.01.2022 – 31.08.2022, la sediul Comisariatului Județean Dâmbovița al Gărzii Naționale de Mediu, au fost înregistrate 230 de sesizări, toate soluționate în termenul legal.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale