Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2021 00:14

Weekend de foc pentru Salvamont Dâmbovița


A A

Salvatorii montani, din nou la înălțime!

*„Recomandăm turiștilor să respecte indicațiile  salvatorilor montani referitoare la condițiile de practicare a traseelor, să fie echipați corespunzător, să nu se aventureze pe trasee nemarcate sau închise”, au transmis reprezentanții Serviciului Salvamont Dâmbovița

 

Ziua de sâmbătă, 11 septembrie 2021, s-a transformat în zi de foc pentru Salvamont Dâmbovița, după ce salvatorii au primit 2 apeluri venite unul după altul din partea Dispeceratului Unic Integrat 112 prin care erau anunțați despre 2 persoane accidentate ce aveau nevoie de ajutor.

În urma primului apel erau anunțați de un accident petrecut în Cheile Orzei, traseu temporar închis, unde o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 60 ani, căzuse de la aproximativ 3 metrii, fiind politraumatizată. O echipă de la Baza Peștera s-a deplasat spre locul mai sus menționat ajungând la victimă în aproximativ o oră, împreună cu un echipaj SMURD, iar după o scurtă evaluare s-a constatat faptul că victima prezenta o fractură la nivelul membrului inferior și o dizlocare a articulației scapulo-humerale, urmând a fi transportată la cea mai apropiată unitate sanitară de către ambulanță.

Cel de-al doilea apel anunța Serviciul Salvamont că în Canionul Horoabelor, un traseu nemarcat și interzis circulației turistice, o persoană de sex masculin în vârstă de 78 ani avea nevoie de ajutor. Echipa aflată cel mai aproape de locul mai sus indicat, în patrulare preventivă, a fost alertată, ajungând la accidentat în aproximativ 20 de minute. După o evaluare amănunțită, s-a constatat un traumatism cranian cu o plagă deschisă la nivelul scalpului, persoana accidentată fiind conștientă, cooperantă și orientată temporo-spațial. Salvatorii au curățat plaga și au ajutat la inițierea hemostazei prin bandaje compresive, urmând a trasporta victima, alături de jandarmii montani veniți în sprijin, la Baza Peștera de unde a fost predată către un echipaj de ambulanță.

„Ambele persoane erau echipate necorespunzător și nu au ținut cont de restricții. Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă și să facem conștienți toți turiștii de pericolele la care se expun prin exces de zel și neinformare. Recomandăm turiștilor să respecte indicațiile  salvatorilor montani referitoare la condițiile de practicare a traseelor, să fie echipați corespunzător, să nu se aventureze pe trasee nemarcate sau închise”, au transmis reprezentanții Serviciului Salvamont Dâmbovița.

V.A.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Un festival liberal deloc banal… (I)
Ministrul Apărării vrea omologarea produselor UPS Dragomirești
Rectificarea bugetului CLM, aprobat în ședința extraordinară
Mitropolitul Nifon a participat la ceremoniile dedicate târnosirii bisericii Mănăstirii Pantocrator
Salariații DAS continuă protestele
Protest DAS la Primăria Târgoviște
900 de elevi vor face ore online timp de 2 săptămâni
O statuie versus românii din Ardeal?
Salvarea COS Târgoviște?!
Campania „Să cunoaștem, să prevenim, să protejăm”
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un festival liberal deloc banal… (I)

... dar în nici un caz al bunului simț, cum l-a văzut exaltatul jurnalist europarlamentar Rareș Bogdan.  A fost să fie un spectacol pus în scenă de casa de producție Iohannis-Câțu cu succes dinainte anunțat din deal de la Cotroceni și cu scoaterea din decor a lui Ludovic Orban - până duminică, 25 septembrie a.c., președintele marelui Partid Național Liberal.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale