Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.09.2023 00:15


A A

Salonul Editorial Târgoviște, ediția XXII-a, de Zilele Cetății

Salonul Editorial Târgoviște, ediția XXII-a, de Zilele Cetății

Ștefan Khalil


Într-o atmosferă plină de cultură și pasiune pentru literatură, municipiul Târgoviște a găzduit cea de-a XXII-a ediție a Salonului Editorial, un eveniment deosebit organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița în cadrul "Zilelor Cetății". Această inițiativă de înaltă ținută culturală are menirea de a promova și perpetua moștenirea culturală a acestui municipiu, oferind în același timp o punte între iubitorii de cultură și cărți și cele mai importante edituri din țară. La deschiderea oficială a evenimentului, alături de directorul Bibliotecii Județene, s-au aflat personalități marcante din viața locală și județeană, precum autorități locale și județene, oameni politici, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Prefecturii și ai Inspectoratului Școlar Județean, oameni de cultură, reprezentanți ai editurilor din județ și, desigur, iubitori pasionați de carte din municipiu și din toată țara.

Pr. Marian Puiescu a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon: „Cultura stă la fundamentul civilizației umane, al oricărei societăți, fiindcă ea oferă stabilitate, sustenabilitate și trăinicie, dar mai mult, susține ființa umană în găsirea și urmarea propriului rost în viață. Acest lucru îl cunoaștem aici la Târgoviște cel mai bine, deoarece orașul nostru, vechea Capitală Munteană, este prima citadelă a tiparului de la noi, o societate magnifică a culturii și a spiritualității ortodoxe și românești”.

„Într-o cetate a tiparului este absolut obligatoriu să avem acest eveniment, de aceea îi felicit pe toți cei care fac posibil acest lucru într-o perioadă în care vorbim tot mai mult despre digitalizare, online și așa mai departe. A tipări o carte pare un act de curaj, este un act de cultură și un act prin care cinstim memoria culturală a municipiului Târgoviște”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

„Consiliul Județean Dâmbovița a sprijinit necondiționat acest eveniment cultural, alături de Primăria municipiului Târgoviște. Este un eveniment important pentru Zilele municipiului Târgoviște și este de datoria noastră să sprijinim astfel de evenimente importante pentru cultura dâmbovițeană”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Cartea rămâne un fundament pentru ceea ce înseamnă pregătirea și dezvoltarea oricărei ființe umane. Iată, mergem mai departe și ducem această tradiție a tiparului și a ceea ce înseamnă cultura dâmbovițeană și cultura românească”, a fost mesajul prefectului de Dâmbovița, Claudia Gilia.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Gala voluntarilor
Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște
Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale