Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.11.2019 00:18

Președintele Sanitas Dâmbovița:„A fost o discriminare destul de vizibilă”


A A

Salarizarea medicilor, în vizorul sindicatelor

Salarizarea medicilor, în vizorul sindicatelor

❚ „Discriminarea a fost de la început . . . și este majoră, nu la un nivel mai mic, ci la di ferență mare...” ❚ „Noi nu am fost de acord cu legea salar izăr i i sub această formă, dar nu am avut cu cine să negociem, pent ru că acolo practic au fost niște discuții , nu aveam ce să negociem pent ru că nu făceam noi legea salar izăr i i . Ar t izanul pr incipal a fost Ministerul Muncii”

 

VIOLETA STANCIU


Liderul de sindicat de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), Claudiu Barbu, își menține punctul de vedere cum că legea salarizării bugetarilor (Legea 153) a creat discriminare în sistemul de sănătate, între diferitele categorii de salariați! În timp ce asistenții medicali, și în mod special medicii, au avut parte de creșteri spectaculoase de salarii, pentru că au fost urcați pe grila din 2022, ceilalți angajați din sistem așteaptă să-și primească „porția”, eșalonat, puțin câte puțin, în fiecare an... până în 2022. Acesta este motivul care a generat starea de nemulțumire actuală din sistemul de sănătate.„În afară de asistenții medicali și medicii care au primit grila din 2022, ceilalți încă nu au primit.. și este normal să se gândească la faptul că ei nu mănâncă la nivelul din 2022... acum, ei mănâncă atunci când va fi să primească acei bani... Primind banii etapizat, deci neprimindu-i pe toți odată, vă dați seama că nici lor nu le convine situația. A fost o discriminare destul de vizibilă... Eu consider că toată lumea trebuia să primească în același timp. Medicii au primit o grilă destul de mare, zic eu, raportată la ceilalți, asta nu e o problemă... Important era ca toată lumea să primească. Discriminarea a fost de la început...și este majoră, nu la un nivel mai mic, ci la diferență mare...”, a declarat liderul de sindicat de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Barbu, președintele SANITAS Dâmbovița. „Au mizat pe faptul că medicii nu or să mai iasă la grevă, la mitinguri” În opinia liderului de sindicat, nu lipsa banilor de la buget a dus la crearea acestei situații tensionate, ci slăbirea puterii sindicatelor din sănătate, mizându-se pe faptul că medicii și asistenții nu vor mai participa la proteste!„Au mizat pe faptul că medicii nu or să mai iasă la grevă, la mitinguri. Au mizat că dacă împart în două tabere, nu or să mai fie mișcările sindicale la fel de puternice, pe asta au mizat... Au mers pe principiul „divide și cucerește”... Noi nu am fost de acord cu legea salarizării sub această formă, dar nu am avut cu cine să negociem, pentru că acolo practic au fost niște discuții, nu aveam ce să negociem pentru că nu făceam noi legea salarizării. Artizanul principal a fost Ministerul Muncii”, a declarat Claudiu Barbu, lider de sindicat la SJUT, președintele SANITAS Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Salariile medicilor veterinari, aproape de nivel european
Sindicatele din Apărare pistonează Guvernul
Au fost stabilite Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT)
Întreruperi de energie electrică
Personalul din sănătate, "undă verde" pentru cumulul pensiei cu salariul
Incendiu la Micloșanii Mici
ITM Dâmbovița: "88.120 de contracte în REVISAL și 77.000 de salariați"
Sindicaliștii, neîncrezători în noile restructurări
Bilanțul controalelor pe 2019
Un nou val de pestă porcină în județ


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Etnoapocalipsa românească

Am intrat în ultimul an al celui de-al doilea deceniu din secolul XXI din cel de-al treilea mileniu după Hristos mai puțini ca popor la număr. Din ce în ce mai puțini, ca și cum un etno-genocid apocaliptic ne-a lovit pedepsitor. Dar de ce neamul să fie pedepsit și nu acei politicieni criminali, repet, cu toată răspunderea gazetarului bătrân care sunt, criminali, care, ajunși în Parlament, Președinție și Guvern, ucid cu premeditare acest popor?

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale