Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.11.2019 00:18

Semnalul sindicaliștilor din administrația publică:


A A

Salariile și pensiile, păzite cu "arma" protestelor

Salariile și pensiile, păzite cu

❚ „Salariul minim pe economie dictează salariul fiecărui angajat din administrație, pentru că odată cu creșterea acestuia cresc grilele de salarizare, deci se indexează salariul” ❚ „Prin aplicarea acestei legi s-a făcut dreptate celor care lucrează în sistemul bugetar, dar problema este că în general nedreptățile sunt făcute de către primari, pentru că ei sunt ordonatorii și stăpânii Legii 153, pentru că ei dau ierarhizarea”

 

VIOLETA STANCIU


Salariul minim pe economie dictează legea salarizării în sistemul bugetar! Angajații din sistemul bugetar așteaptă creșterea salariului minim pe economie mai ceva ca salariații din mediul privat, unde oamenii de-abia reușesc să supraviețuiască de la o lună la alta... din bruma de salariu pe care o primesc! Dacă în primul caz, al bugetarilor, majorarea acestui salariu duce la decalarea grilelor de salarizare și implicit la creșterea tuturor lefurilor, bașca normă de hrană și vouchere de vacanță, la privat oamenii trebuie să se mulțumească doar cu salariul minim pe economie, chiar și acesta fiind plătit „cu chiu... cu vai” în cele mai multe cazuri. Liderul de sindicat Emil Pleșa, care este vicepreședintele Sindicatului Administrației Publice Locale „Forța Legii” Dâmbovița, ne-a declarat că dacă nu se mărește salariul minim pe economie, conform legii, și se umblă la legea pensiilor, oamenii vor ieși în stradă.

„Toate formele de protest și toți pașii se vor face legal”

„Oamenii așteaptă să se respecte legea salarizării și legea pensiilor, nimic altceva nu vor! În situația inversă, dacă nu se mărește salariul minim pe economie, conform legii și se umblă la legea pensiilor... ies în stradă. Toate formele de protest și toți pașii se vor face legal. Salariul minim pe economie dictează salariul fiecărui angajat din administrație, pentru că odată cu creșterea acestuia cresc grilele de salarizare, deci se indexează salariul. Acum, în administrația publică, creșterea salariului este dată de modificarea salariului minim, pentru că Legea 153 a stabilit un coeficient de salarizare pentru fiecare angajat, în funcție de pregătirea fiecăruia. Înainte, până la apariția, în 2017, a legii personalului plătit din fonduri publice, Legii 153,erau niște salarii stabilite în funcție de postul pe care îl ocupa fiecare, majoritatea salariilor erau la minim pe economie, adică 1400 de lei... în 2017. Prin aplicarea acestei legi s-a făcut dreptate celor care lucrează în sistemul bugetar, dar problema este că în general nedreptățile sunt făcute de către primari, pentru că ei sunt ordonatorii și stăpânii Legii 153, pentru că ei dau ierarhizarea. De exemplu, în cadrul Primăriei Pucioasa, ierarhizarea este de la 1,05 până la 4 și ceva. Adică se pleacă de la un salariu de 2080 lei, iar cel care are 4 ierarhizare ajunge la peste 8000 de lei, la care se adaugă sporul de vechime, plus procent din fonduri europene și ajunge la 12.000 de lei, dacă nu mai bine...”, a declarat Emil Pleșa, vicepreședintele Sindicatului Administrației Publice Locale „Forța Legii” Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crucea Roșie împarte alimente în 80 de localități
Reindustrializarea, soluția pentru întoarcerea românilor din străinătate
300 de locuri de muncă disponibile
Pesta porcină amenință sărbătorile de iarnă
168 de ani de la întemeierea comunității bulgare
Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA
Întreruperi de energie electrică
Sindicatele din Apărare, în fierbere
Dâmbovițeni la Congresul internațional de arheologie la Moscova
Scad nașterile, cresc îngrijorările


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O ședință solemnă... pe dos

Fără îndoială că așa ar trebui văzută ședința solemnă comună dedicată Zilei Naționale a României – 1 Decembrie,ținută în Parlament... luni, 2 decembrie, anul de grație 2019. Bizar, nu? Curat anapoda! Da, ca la români. Și la care a voit să ia parte șipreședintele României, Klaus Werner Iohannis.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale