Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.02.2019 00:18

La Primăria Pucioasa, prin acordarea normei de hrană și a voucherelor de vacanță,


A A

Salariile reduse... au crescut

Salariile reduse... au crescut

VIOLETA STANCIU


Interviu cu Emil Pleșa, vicepreședintele Sindicatului din Administrația Publică Locală Dâmbovița, lider de sindicat la Primăria Pucioasa.

Rep.: Este liniște și pace în prezent la Primăria Pucioasa, din punct de vedere sindical?

- Mărirea de salarii care trebuia să vină din mărirea salariului minim pe economie de la 1900 de lei la 2080 de lei, concomitent cu aplicarea actualului sistem de salarizare care știți că este pe bază de coeficienți, genera o creștere de salariu. Inițial, primarul a zis că taie salariile cu 20% ceea ce reprezenta scăderea salariilor din anul 2018 cu 10%... și 10% venea, în procente, mărirea salariului minim pe economie. În urma discuțiilor purtate de sindicat cu primarul s-a ajuns la o soluție de mijloc, bineînțeles cu acceptul tuturor salariaților, pentru că i-am informat, am mers și am stat de vorbă cu fiecare, după ce ne-am strâns și în ședință, și am convenit ca, din tot răul, să alegem răul cel mai mic. Adică nu s-a mai acordat, ca și cuantum, mărirea salariului de la 1900 la 2080 de lei, ci s-a recalculat prin tăierea coeficientului cu 10%. Deci, fiecare salariat care se întindea pe o grilă de la 1,15 până la 3,95 a suportat o diminuare a acestui coeficient de indexare a salariului minim pe economie de 10% și acordarea, conform Ordonanței 114, normei de hrană și a voucherului de vacanță. În ceea ce privește disponibilizarea de personal, din ultimele discuții pe care le-am avut cu primarul orașului Pucioasa, vor fi modificări în grila de funcționare a primăriei, cu acordul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Asta înseamnă că se renunță la posturi. Câte posturi, nu știm.

Rep.: Aveați niște posturi neocupate la Primăria Pucioasa sau se va reduce un anumit număr din posturile active?

- Se va reduce, un anumit număr, din posturile active. Altfel, nu exista posibilitatea decât cu conflict în caz de disponibilizare, dar această metodă prin reducerea unui anumit număr de posturi, este posibilă, dar bineînțeles cu aprobarea Consiliului Local. Problema este că nu prea cunoaștem criteriile după care vor fi selectați salariații.

Rep.: Restructurările se fac pe total... UAT Pucioasa?

- Normal așa ar trebui să fie, cu Centrul Cultural, cu Societatea de Prestări Servicii (Salubrizare și Iluminat) și Poliția Locală, care sunt în subordinea Consiliului Local Pucioasa.

Rep.: Câți salariați sunt în total la UAT Pucioasa?

- În jur de 130 de persoane și ar trebui să plece cam 15-20%.

Rep.: Până la urmă scăderea salariilor a avut loc prin înțelegerea părților, prin reducerea coeficientului, dar oamenii au rămas practic cu aceleași salariile de anul trecut?

- Mai puțin unii cu 20 de lei, alții cu 30 - 40 de lei, dar prin aplicarea normei de hrană salariile le-au crescut cu 160 – 200 de lei, plus voucherele de vacanță. Norma de hrană se primește lunar, iar voucherul de vacanță anual.

Rep.: D-ul primar de la Pucioasa ne-a spus că s-a recurs la această metodă pentru că nu sunt banii de investiții, iar dumnealui nu poate să facă protecție socială la primărie?

- Așa este, are dreptate d-nul primar, că nu trebuie să facă protecție socială.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște
Fond suplimentat la CARP Omenia pentru ajutoarele de deces


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale