Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.11.2017 00:18

Senatorul Adrian Țuțuianu cere autorităților județene și locale să îndrepte lucrurile


A A

Salariile din administrație, criticate de președintele PSD Dâmbovița

Salariile din administrație, criticate de președintele PSD Dâmbovița
Administrația județeană și locală dâmbovițeană, în așteptarea rectificării bugetare

ANA MARIA POPESCU


Deși critică administrațiile locale, dar și forul administrativ județean pentru salariile foarte mari pe care le-au acordat subordonaților, fără să aibă acoperire bugetară, președintele PSD Dâmbovița, senator Adrian Țuțuianu, le întinde totuși acestora o mână de ajutor, sprijinindu-le ca, la rectificarea bugetară care va avea loc în câteva săptămâni, să primească fondurile necesare pentru a ieși din impasul financiar în care au intrat. Senatorul Adrian Țuțuianu a anunțat că a făcut demersuri la nivel central și a solicitat și Direcției Finanțelor Publice să furnizeze toate informațiile necesare pentru fundamentarea rectificării bugetare.

Șeful PSD Dâmbovița le atrage însă atenția atât primarilor, cât și conducătorilor forului administrativ județean că au exagerat cu salariile și premierile pe care le-au acordat și le solicită să îndrepte lucrurile și să aibă în vedere o doză mai mare de bunsimț atunci când își acordă privilegii salariale. Președintele PSD Dâmbovița a criticat foarte dur și nivelul de salarizare de la Consiliul Județean Dâmbovița, acesta susținând că salariile sunt foarte mari, dar și că există o serie de inegalități financiare care trebuie îndreptate urgent. „Am solicitat de la Finanțele Publice și de la Consiliul Județean să ne pună la dispoziție datele necesare pentru fundamentarea rectificării bugetare. În maximum două săptămâni, va fi rectificare bugetară, toți cei care au nevoi sperăm să le acoperim, mă refer în special la salarii, mă refer la plata persoanelor cu handicap, a însoțitorilor acestora, mă refer și la plata unor lucrări pe drumurile județene, mă refer și la plata unor drepturi salariale cuvenite cadrelor didactice. Din discuția pe care am avut-o la nivel central, rezultă că avem resurse destul de consistente ca să putem acoperi aceste nevoi. Dar fac și un comentariu, fără să dau exemple, nu cred că este normal ceea ce se întâmplă în multe instituții publice. Și trebuie să atragem atenția, sunt salarii foarte mari, exagerat de mari față de ceea ce ar fi normal și față de ceea ce permite bugetul unor unități administrativ teritoriale. Unii dintre ei au început să-și acorde premii sau să acorde unor salariați premii, cred că este puțin cam devreme, mai întâi trebuie să vezi cum funcționează sistemul, să-l implementeze, să-i verifici un pic funcționarea... Am înțeles că unii deja au început să-și dea drepturi salariale pe proiecte europene. Eu cred că până la momentul când încep implementarea este de bunsimț să nu iei bani pe proiecte europene. Vorbesc și de lideri de administrație, vorbesc și de funcționari. Când vorbesc de mărirea de salarii mă refer la toate instituțiile, începând cu Consiliul Județean și terminând la Primăria Vârfuri sau Pietrari, mă refer și la instituțiile publice de subordonare guvernamentală, deci mă refer la toată lumea. Mai sunt și chestiuni punctuale... Eu cred de exemplu că un director din Consiliul Județean trebuie să aibă cam același nivel de salarizare cu șeful unei instituții subordonate Consiliului Județean, vorbesc, știu eu, de directorul Muzeului, un șef de birou, un șef de serviciu, cam aceleași lucruri, iar dacă ai lucruri speciale, unii care sunt foarte buni și cu rezultate deosebite, ai sistemul de premiere la dispoziție. Le-am atras atenția colegilor mei de la Consiliul Județean asupra unor inegalități existente în modul cum au stabilit salariile și am să le cer ca de la 1 ianuarie, când se aprobă organigrama și statul de funcții, să facă aceste corecții”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

7 milioane de euro, pentru cel mai mare proiect social
"Descoperă Dâmbovița”, la final
"Crizantema de aur" – eternul dor din sufletul românilor
Derby-ul și "Crizantema de aur"
Proiecte adoptate cu dezbateri aprinse
Ca la români
„Descoperă Dâmbovița”, a doua zi a proiectului
"Descoperă Dâmbovița", lansare inedită
Respect pentru România!
Primăria Pucioasa va reduce salariile angajaților cu 10%


Editorial

"Crizantema de aur" – eternul dor din sufletul românilor

GEORGE COANDĂ


În clepsidra toamnei târgoviștene, iată, „Crizantema de aur” va înflori pentru a 51-a oară. Pentru cel ce semnează, tot pentru a 51-a oară, o cronică remember a acestei estraordinare, și prin longevitate, și prin prestigiu, manifestări de suflet a culturii românești, acest fast moment îi stârnește nostalgii inubliabile.

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale