Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.03.2020 15:42

La ca fel ca profesorii


A A

Salariații MTS vor salarii întregi

Salariații MTS vor salarii întregi

* „Dacă în educație, imediat după suspendarea cursurilor și a celorlalte activități, salariații au primit în scris asigurări (adresa) din partea ministrului că nu le vor fi afectate drepturile salariale pe perioada pandemiei, în domeniul nostru lucrurile au stat cu totul altfel”

* ,,Salariații din Sport și Tineret au cele mai mici salarii din întreg personalul bugetar, iar o eventuală reducere a veniturilor în urma aplicării unor măsuri de șomaj tehnic, scurtarea programului de lucru sau concedii fără plată pe termen scurt și mediu, ar duce la imposibilitatea de a asigura un trăi decent pentru noi și familiile noastre”

* ,,Sunt propuse măsuri pentru susținerea activității unor structuri sportive, a sportivilor și federațiilor sportive naționale care pregătesc loturi pentru Jocurile Olimpice”

 

COSTIN MIHAI


Salariații MTS, prin Sindicatul Național Sport și Tineret, solicită ca salariile să nu le fie afectate pe perioada stării de urgență, la fel cum se întâmplă în educație, motiv pentru care s-au adresat Parlamentului României. „Sportul și Tineretul sunt printre domeniile cele mai grav afectate de pandemie, iar instaurarea stării de urgență și ordonanțele militare au dus la suspendarea pregătirii sportivilor și oprirea activităților pentru tineri. Sindicatul Național Sport și Tineret solicită Parlamentului României să sprijine salariații din Ministerul Tineretului și Sportului, unitățile subordonate și federațiile sportive naționale pe toată perioada Stării de urgență care, pentru noi, a însemnat suspendarea activităților, măsură luată cu scopul reducerii riscurilor de infectare cu SARS-Cov-2. Salariații din Sport și Tineret au cele mai mici salarii din întreg personalul bugetar, iar o eventuală reducere a veniturilor în urma aplicării unor măsuri de șomaj tehnic, scurtarea programului de lucru sau concedii fără plată pe termen scurt și mediu, ar duce la imposibilitatea de a asigura un trăi decent pentru noi și familiile noastre”.

Proiect de lege

„Dacă în educație, imediat după suspendarea cursurilor și a celorlalte activități, salariații au primit în scris asigurări (adresa) din partea ministrului că nu le vor fi afectate drepturile salariale pe perioada pandemiei, în domeniul nostru lucrurile au stat cu totul altfel. Ministerul tineretului și sportului a trimis în teritoriu numai adrese și decizii prin care a solicitat aplicarea măsurilor de restrângere a activității și suspendare a pregătirii, fără a transmite măsuri de protecție a veniturilor celor care muncesc în subordinea să. În urma refuzului MTS de a susține subordonatele și interesele salariaților din Sport și Tineret, SNST s-a adresat Parlamentului, unde a găsit sprijin imediat. Astfel, în baza solicitării noastre, senatorul Bogdan Constantin Matei a inițiat un “Proiect de Lege pentru acordarea unor facilități în domeniul tineret/sport, pe perioada Stării de urgență” și l-a înaintat către Biroul Permanent al Senatului, cu propunerea de a fi dezbătut și adoptat în regim de urgență”, se mai comunică în cadrul petiției.

Ce prevederi conține textul propus

 „Drepturile salariale ale angajaților din aparatul central al Ministerului Tineretului și Sportului, unitățile subordonate acestuia și din federațiile sportive naționale nu vor fi afectate ca urmare a măsurilor dispuse cu privire la suspendarea activităților din domeniul tineret și sport. De asemenea, sunt propuse măsuri pentru susținerea activității unor structuri sportive, a sportivilor și federațiilor sportive naționale care pregătesc loturi pentru Jocurile Olimpice”, sunt solicitările exprimate.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Dani Popa s-a izolat la Pietroșița
Lupta pentru promovare e echilibrată la Promoție
Fără vești de la volei
Ancuța Stoenescu, despre amânarea Jocurilor Olimpice
Multe echipe în lupta pentru evitarea retrogradării
Cine ar promova acum în Liga a IV-a?
Chindia va pierde mulți jucători
"Noua Chindie - Chindia Târgoviște"
Cum gestionează cluburile criza provocată de coronavirus
Președintele Marcel Ghergu anunță măsuri dure


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Meteahnă strămoșească

George Coandă

 


 

Îmi pare rău s-o spun: românii suferă de o meteahnă de care încă nu sunt în stare să se lepede – indisciplina. Pentru ei, democrația înseamnă a-ți face de cap, de a lua în derâdere legile pe care le consideră facultative și, atâta vreme cât șefii – este un... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale