Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.05.2018 00:19

Editorial


A A

Să privim lucid scandalul…

Să privim lucid scandalul…

GEORGE COANDĂ


…care a cuprins cu furie eșichierul politic românesc. Căci este un scandal uriaș, care nu ar fi avut loc dacă părțile intrate în ciocnire, pe viață și pe moarte, ar fi avut înțelepciunea de a se așeza calm, cu bun simț, la masa comunicării instituționale și a-și pune cap la cap opiniile/viziunile, cu implicații geopolitice pentru România, cu privire la mutarea ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim. Sunt nevoit să mai spun ce-am mai spus. Realitatea nu mă lasă de a nu mă repeta. Deci, orgoliile nemăsurate și egocentrismele lui Liviu Dragnea și Klaus Werner Iohannis i-au dus la o ciocnire - asta e imaginea în opinia publică - de berbeci furioși. Pe cinstite, Liviu Dragnea a greșit lamentabil tratându-l cu sictir pe Klaus Werner Iohannis, pentru că într-o atare situație nu de omul Iohannis este vorba, ci de funcția/de instituția Președinției României. Iar sasul nostru de la Sibiu la rândul său greșește lamentabil în permanenta sa neliniște de a dărâma guvernul PSD/ALDE. Și, în acest război nenorocit, Viorica Vasilica Dăncilă este o amărâtă victimă colaterală, iar chitaristul ratat Ludovic Orban este o jalnică unealtă, un turnător. Am aflat, iată, ce conține turnătoria - oho, de 20 de pagini, un adevărat act de acuzare kafkian! - și ne este limpede, precum lumina zilei în zori, că adevăratul autor nu este nimeni altcineva decât Klaus Werner Iohannis, turnătoria asta fiind pritocită în laboratoarele Cotrocenilor. Și ce are țara, națiunea din lupta berbecilor Dragnea și Iohannis? Nimic de bine. Căci cele două tabere politice sunt, nu este nicio îndoială, ireconciliabile. Uite, PSD ar putea pune de un mega-miting de susținere a doamnei Dăncilă. Păi, de partea ailaltă, de asemenea, se va pune de un mega-miting #rezist, animat de însuși Klaus Werner Iohannis. Și dacă PSD/ALDE îl va suspenda de la Cotroceni, sasul se va reîntoarce triumfător la palat. Și de o parte și de cealaltă parte, în conflict inept avem de-a face cu analfabeți politici. Până una-alta, în PNL s-a stârnit zâzania, partidul fierbe, Ludovic Orban s-ar putea să-și piardă papucii. N-ar fi exclus să se întâmple așa ceva și în PSD. Vom avea un Centenar fierbinte al dezbinării neamului. Poate că și asta se dorește pe undeva printre mai marii lumii. Eu cred, dar este punctul meu de vedere, poate că și alții gândesc ca mine, și Dragnea și Iohannis ar trebui, dacă mai au un dram de rațiune și de responsabilitate, să ne lase în durerea noastră, să-și dea demisia, și ducă-se pe unde or vedea cu ochii. Lăsați-ne să ne vedem în liniște de treburile noastre și să nu ne mai amintim că ați fi fost pe aici!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale