Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.07.2014 07:19

Pamflet


A A

Să cadă cortina peste Traian!

Să cadă cortina peste Traian!

TEODOR VASILIU


De câte ori iese Traian la televizor, am o teamă că vor năvăli și românii în stradă. Omul ăsta care se pricepe la toate, care se dă cel mai dăștept în legislație, administrație, justiție și-n toate cele, a început să ne zgândăre nervii și la simpla-i apariție pe sticlă.

 

Ieri, par egzamplu, n-a spus mare lucru, dar n-a uitat, cu hăhăiala-i inconfundabilă, să ia la mișto cazul extrem de nașpa al familiei sale. Mira-m-aș să mai fie cineva în țărișoara asta care să nu știe, că fratele lui Traian este băgat la răcoare pentru „mormanele” de sute de mii de euroi luate de la cumetrii interlopi în vederea traficării influenței la cel mai înalt nivel. Și nu oricum, ci folosindu-se de numele frățiorului cel cu cheile Justiției atârnate la cureaua lată.

 

Ceea ce m-a zdrelit ieri pe creier n-au fost neapărat „prostovăniile” din discursul lui Traian și șmecheriile lui despre fenomenul economic în general, ci comparația dintre „dezastrul” guvernului Ponta cu „succesurile” guvernului Boc. Cât de tolomac să fii ca să nu-ți dai seama că Traian face pe față, de fapt, politichie antiguvernamentală, ceea ce prin Constituție îi este interzis, el trebuind să fie împăciuitor între puterile statului și nicidecum agresorul pe față al acestora.

 

Ca să nu calc pe urmele lui și să o fac pe dășteptul, n-am să bag în seamă decât modul total trăznit în care a explicat cum e cu reducerea CAS de 5% pe care nu vrea mușchiul lui s-o preamulge. Ba mai azvârlea în populație și cu „interesele electorale” ale guvernului, ca și cum ale lui n-ar da pe dinafară de electorale ce-s.

 

E adevărat că nu mă așteptam ca Traian, slujbașul de-o viață la stat, să înțeleagă cât de mult înseamnă pentru o firmă privată o reducere, fie ea și de numai 5%, la un impozit. Pentru că el, cum bine a văzut toată lumea, n-a avut niciodată mână de dat, ci numai mână de luat. Legătura pe care o face el cu veniturile mărite la lefegii ar putea lăsa impresia unor (pro)fani de-ai săi că în neuronul lui e o adevărată smardoială economică din amor nebun pentru interesul țărișoarei.

 

Personal nu cred însă nici în ruptul capului că așa stau lucrurile, ci mai degrabă îl bănuiesc de o nouă diversiune made in Cotroceni, livrată cu sânge răcit cu cuburi de gheață taman de cel care tăia salariile și pensiile în 2010. Ieșirea de ieri a lui Traian n-a avut, după capul meu de votant prost, nicio altă logică decât oblojirea uriașului scandal de crimă organizată în care s-a lăfăit familia sa.

 

După atâta trafic de influență pe toate spalierele, bag samă că ar fi trebuit se dea declarații la DNA, și nu cu steagurile în spate, râzând cu gura până la urechi c-a dat așa un noroc chior peste el de nu-l ia nimeni la întrebări în țara asta. Ce mi-a plăcut totuși la Traian baci este că i-a ieșit socoteala, într-un mare fel, de a scoate pe dinafara legii PDL-ul său cel mult iubit, apoi sedus și abandonat.

 

Practic, urmărește cu această oție să transforme „dreapta” liberală într-o ghioagă „populară” cu care să dea în capul guvernului ca să-l facă țăndări până-n toamnă. O țandără minoritară a anunțat deja că o să-și „visontlatașro” de la Victor Viorel ca să-i spună „cheiziciocolom” lui Traian, așa cum a mai făcut-o și altădată.

 

Dar cea mai mare amețeală doctrinară, mai mare decât după un whiskean dublu fără gheață, mă apucă atunci când îi văd făcând coadă la tejgheaua „dreptei” pe diverși foști comuniști, ofițeri de securitate și odraselele lor, deveniți cu tonții „democrați” și „capitaliști”!

 

Până la urmă, ca să-i dau și lui Traian ce-i al lui Traian, nu pot să nu-i recunosc talentele de a face absolut ce vrea mușchiul lui cu țărișoara asta, în vreme ce nici Parlamentul, nici Guvernul și nici alte instituții ale statului n-au fost în stare să-l scoată de pe scena acestui teatru al absurdului. Aștept cu nerăbdare să cadă cortina peste el!

 

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale