Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.11.2015 00:19

În Arhiepiscopia Târgoviștei


A A

S-au încheiat conferințele pastoral-misionare de toamnă

S-au încheiat conferințele pastoral-misionare de toamnă

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat lucrările Conferinței Pastoral-Misionare de Toamnă, cu tema „Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”, pentru preoții din Protoieriile Pucioasa și Titu, ce s-a desfă- șurat la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat pilda de viață sfântă și râvnă teologică a Sf. Ioan Gură de Aur, una dintre cele mai mari personalități ale Bisericii creștine din toate timpurile, cunoscut ca cel mai mare orator creștin și exeget al Sfintei Scripturi. De asemenea, Înaltul Ierarh a evocat chipuri cunoscute de mari păstori de suflete de la noi din Eparhie și rolul lor în promovarea Ortodoxiei, a spiritualității și culturii noastre. La acest eveniment pastoral-misionar și educațional-cultural al Eparhiei noastre, au conferențiat: Pc. Constantin Rădulescu de la Parohia Vișinești, Protoieria Pucioasa, care a prezentat comunicarea cu titlul „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”, Pr. Valentin Rușanu, de la Parohia Călugăru, Protoieria Titu, cu lucrarea „Sfântul Ioan Gură De Aur-mare predicator creștin” și Pr. Leonte Sumedrea, Parohia Bâldana, Protoieria Titu, care a aprofundat tema „Mari păstori de suflete în eparhia noastră”.

Înaltpreasfinția Sa a concluzionat cu privire la tema anului omagial, subliniind importanța aprofundării activității pastoral-misionare a preoților, la parohii, dar și actualitatea pildei de sfințenie a marilor păstori de suflete ai Bisericii noastre străbune. Au avut loc apoi dezbateri pe marginea celor prezentate, precum și probleme administrative curente ale preoților de la parohii. Amintim că s-au desfășurat, în perioada recentă, astfel de conferințe și pentru preoții din protoieriile Târgoviște Nord, Târgoviște Sud și Găești.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale