Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.04.2014 08:19

Pamflet


A A

S-a stins becul la Diaconu și Vadim

S-a stins becul la Diaconu și Vadim

TEODOR VASILIU


M-a lăsat ieri pe-ntuneric becul ăsta la care s-au holbat toți de câteva zile încoace. A ieșit el cu filamentu’ ca țăcălia la rampa televiziunilor ca să ne lumineze, cică, într-ale științelor europarlamentare. Și când colo, ce să vezi? Vorba pamfletarului: una zice și alta fumează!

 

Mai precis, pentru unii „savanți” știa becul lor câte ceva, iar pentru alții i-ar mai fi trebuit vreo două-trei zile până să se lumineze. Vă spun pe cinstite că n-am nici o pasiune pentru europarlamentarele astea de familie care-or să ne zăpăcească mințile vreo două luni de-acu-nainte fără să tragem vreun folos din ele. Da’ când vine vorba de lumină, eu mă așteptam ca becul ăsta care consumă multe parale publice să mă lumineze chiar și pe mine, prostovanul.

 

Și când colo, ce să vezi? Apare un nene cu filamentu-n barbă, de care n-am auzit în viața mea și se uită chiorâș la mine prin televizor când vine vorba să spună taman pentru ce umflă el paralele de pe-acolo. Eu vreau să aflu, ca tot românul prost alegător, de ce s-a stins becul taman la Diaconu și Vadim când îi văzu pe listele semnate de susținătorii lor.

 

Când colo, trebuie să mai aștept vreo două-trei săptămâni, să văd ce-o zice justiția aia drăguță de tot, criticată de prostimea care o plătește împărătește. Pân’ la urmă, ce așteptam eu și mulți ca mine? Să-mi spună becul dacă unul dintr-ăștia doi, pentru care tocmai mă gândeam pasional când vine vorba de vot, e blocat politic sau au găsit luminații de la bec niscaiva încurcături cremenale în listele sutelor de mii de semnatari.

 

Nea becul ăla de-a ieșit, ca să-mi arate cât e el de imparțial (ca tot românul!), a zis câte ceva încruntându-se la mine, dar despre ăștia doi n-a suflat o vorbuliță. Măi să fie! Că doar n-o fi becul ăsta a opta minune a lumii care să mă învețe ce trebuie să înțeleg eu din româneasca lui în româneasca mea.

 

Măi becule care ești tu bec, de ce nu-mi zici dacă te-a speriat ani, ori or fi uitat niscaiva pensionari, cu pensii nesimțit de mici, la ce adresă exactă locuiesc taman când semnau listele de susținere. Era simplu ca bună ziua și mă culcam și eu liniștit, vorba cetățeanului turmentat, că în sfârșit știam cu cine să votez. Că doar sunt cetățean european și am drepturi!

 

Când colo, becul ăsta m-a lăsat în beznă ca Pristanda pe vremuri. A fost noaptea minții, vorba incompatibilului Mirciulică de la televiziunea blestemată de prezidentu’ falș, la care eu mă uit seară de seară pân-oi ieși din nou în stradă să strig din toate puterile: lăsați, nenorociților, presa liberă, că și pentru asta au făcut românii revoluția în ’89 și nu doar pentru foamea care era pentru mulți la fel de grea atunci ca și acum.

 

Și uite că am avut și eu libertatea în pamfletul ăsta să calc pe bec și să-mi spun of-ul pentru care n-am să ies la vot.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale