Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.05.2015 00:19

Pamflet


A A

S-a rupt lanțul de iubire?

S-a rupt lanțul de iubire?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Niște mari oameni - mari caractere, care dau la pește în balta politicii mioritice dâmbovițene, s-au legat cu lanțuri de iubire pe creasta valului USL, prin vara electorală a lui 2012. Ce mai conta că-n anii furtunoși de opoziție unii erau în bărci diferite?

Uite că și în politică sentimentele pot fi puternice, mai cu seamă că interesul național a fost mereu un fel de afrodiziac pentru cei care căutau un motiv plauzibil ca să se bage… în pat cu dușmanul. E și-o vorbă veche pentru „amorurile” aranjate din interese financiare: „pofta vine mâncând și dragostea după nuntă”. Cum s-ar spune, să mă iertați, întâi mațu’ și-apoi sentimentu’. Adică la mațu’ personal al unora și la sentimentu’ lor național mă gândesc eu când îi iau în cătarea pixului pe unii. De-un timp îi văd cum își dau cu ciocanele peste degete încercând să-și rupă lanțurile de iubire pe care și le-au etalat ostentativ în public de trei ani încoace. Pe de altă parte, încerc să le înțeleg și drama personală.

Vreo doi ani i-am văzut înlănțuiți într-un amor politic orbitor, încât nu mai vedeau și pe altcineva în jurul lor. De-atâta euforie nici nu te mai puteai înțelege cu ei, la cât de pricepuți i-a făcut puterea în toate cele: presă, sport, cultură și, mai ales, agricultură. Despre toate dădeau din gură cu aceeași știință și bunăcredință. Acușica mă și amuz aflând că „din punct de vedere tehnic” s-ar înțelege și pe limbi diferite și că nu s-ar afla „într-o situație conflictuală” decât în așternutul lor politic. E bine, mi-am zis, că prea-i luase valul pe amândoi. Nu de alta, dar mă gândeam așa, uitându-mă la ei cât de tehnocrați păreau într-ale politicii și cât de amatori se dovedeau în altele, că ar fi păcat să li se înece la mal corăbiile cu toată agoniseala personală după patru ani de galere în slujba interesului public.

Ceva-ceva, să-i zic fler jurnalistic (deși ar suna ca lipsă de modestie din partea-mi), mă îmboldește să las scris aici, așa cum am mai făcut-o și-n alte cazuri, fără să greșesc, că e pe cale să cedeze veriga slabă din lanțul de iubire cu pricina (chiar, ce pricină?). Presa n-are decât să se bucure de-așa can-can-uri câte-or ieși la iveală, la o adică, fiindcă unde-a fost dragoste multă și nu mai e, doar scandal mai poate face un lanț politic de iubire rupt și târât prin centrul târgului. Pare-mi-se că-l aud deja zdrăngănind! Ce vreau să mai zic este că, tehnic vorbind, cum spun ei, dragostea lor a părut multora mai degrabă sex pe banii publici.

Ceea ce, s-o recunoaștem, n-ar fi chiar un motiv de conflict, fiind în deplin acord cu condiția „morală” a politicii românești. Mă gândesc totuși că în cazul lor să nu fie doar o hârjoană mai pătimașă, căreia unii să-i fi dat deja sentința de divorț. În rest, ca să nu-mi aud vorbe rele, mie îmi sunt la fel de dragi și de simpatici amândoi și-mi pare rău să-i văd suferind tehnic și politic spre deliciul unor amatori de „senzații tari”.

P.S. La o cafea deșteaptă (cum n-am mai băut cu ei din anii de opoziție, când erau interesați de redacția noastră!) ar putea trăi revelația redescoperirii unor sentimente nobile.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale