Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.08.2020 00:19

Editorial


A A

S-a furat startul

S-a furat startul

GEORGE COANDĂ


Obicei străvechi la români, furatul startului electoral nu mai surprinde pe nimeni. Aproape că e privit ca o normalitate. Așa că nu e de mirare, nici pentru extratereștrii, că, de treizeci de ani încoace, în țara lui Lăcustă Vodă, anormalul a devenit normal. Distrusă de invazia lăcustelor capitalismului genocidar, unele luând cu asalt locurile din Casa Poporului, din Palatul Victoria și din consiliile locale, cât și pe cele de primari și președinți de consiliu județean, la alegeri, ai impresia că trăim într-o Românie bezmetică. Sau cum nu o dată am numit-o, justificat, Românabsurdistan. Iată, alegerile locale sunt la o azvârlitură de băț, însă campania electorală n-a intrat în drepturi. Mai contează? Hai să fim serioși! Cui îi pasă? Așa că asistăm la ceva deja vu, adică la o anormalitate… normală. Toate partidele politice, mai mari, mai mici s-au aruncat cu mult mai devreme în lupta electorală, unele încheind alianțe de conjunctură, bineînțeles, altele stând la pândă, mirosind dincotro ar bate și pentru ele un vânt prielnic, dar, ca un numitor comun, toate, chiar și cele intrate în alianțe, dând cu pumnii în stânga, în dreapta, după cum apucă. Astfel că, pentru cei care vor să meargă la urne – oare câți vor mai avea ghes să meargă? – este teribil de greu să aleagă pe cine să pună ștampila „Votat”. Ei bine, pe cine să votezi? Dacă este să fac trimitere la cele două mari partide ale liberalilor și social-democraților, încă de la acest start furat, în afară că își toarnă în cap hârdaie de lături pe tema coronavirusului, fiecare având o viziune asupra efectelor pandemiei în Românabsurdistan, în rest aceleași bla, bla-uri purjate de 30 de ani, promisiunea mai dihai rostită fiind legată de asigurarea locurilor de muncă. Este un bla bla atât de răsuflat, încât ar trebui să le crape obrazul de rușine. Și ca să revin la durerile noastre dâmbovițene, aș vrea să știu, și nu numai eu, ce-au făcut forțele politice, indiferent pe ce parte a eșichierul s-ar afla, când au fost distruse atâtea mari întreprinderi, performante, deci profitabile, de pildă ca acum când Combinatul de Oțeluri Speciale este pe ducă. Cum s-au bătut aceste forțe politice să dispară locurile de muncă de aici? În nici un fel. Au stat cu arma la picior. Și pentru asta n-au nici o scuză. Sub ochii lor hulpavi doar de putere, Dâmbovița moare. Să le fie rușine! Iar că au furat startul campaniei electorale, le-o spun verde-n față: degeaba românii s-au săturat până peste poate de minciuna politicianistă.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale