Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.03.2015 00:15

La sfârșitul săptămânii trecute,


A A

Rovana Plumb, aleasă președinte al Consiliului Național PSD

Rovana Plumb, aleasă președinte al Consiliului Național PSD

A.V.


Vineri și sâmbătă, la Palatul Parlamentului din București, a avut loc Consiliul Național al PSD, forul de conducere al Partidului Social Democrat între două congrese.

În prima zi a fost ales noul președinte al Consiliului Național al PSD, în persoana vicepreședintei Rovana Plumb, de altfel singurul candidat la funcția deținută anterior de Adrian Năstase, fostul premier al României. Rezultatul votului pentru alegerea Rovanei Plumb, a fost de 807 „pentru” și 37 „împotrivă”, din 844 de voturi valabil exprimate, 11 voturi fiind anulate. De asemenea, Consiliul Național al PSD a mandatat, vineri, Comitetul Executiv Național (CExN) să propună doi vicepreședinți ai PSD, în locul Corinei Crețu (devenite Comisar European) și al Rovanei Plumb (aleasă președinte al Consiliului Național PSD).

Tot vineri, Consiliul Național al PSD a decis vineri, în unanimitate, să organizeze congresul partidului pentru alegerea conducerii în luna noiembrie a acestui an. Unul dintre obiectivele dorite de social-democrați a fost transformarea acestui for într-o platformă de dezbatere a politicilor publice. Evenimentul a fost organizat sub forma atelierelor tematice, în cadrul cărora au fost abordate diverse teme politice, sociale, economice, culturale ș.a.

La evenimentul politic a participat și o delegație de aproape 112 membri ai PSD Dâmbovița.

 

Victor Ponta: „Turul doi al alegerilor înseamnă emoții”

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a declarat:

„O spun de fiecare dată și mă bucur că-i deranjează pe cei de la PDLPNL, cum se numesc acum: ei respectă o singură lege, legea junglei. Cine e mai puternic, cine poate să ia mai mult, mai repede și să scape! Din acest motiv, noi trebuie să fim cei care luptă contra legii junglei, trebuie să fim cei care, sprijinind egalitatea de șanse, pot după aceea să asigure o competiție corectă (…) Cu cine o să guvernăm în continuare? Vă spun: cu Uniunea Social Liberală, cel mai important și mai corect proiect politic din ultimii douăzeci de ani. Vreau să vă spun că eu cred în acest proiect, cred că față de revenirea pedelismului la guvernare putem împreună, așa cum am fost acum, să guvernăm bine până la sfârșitul lui 2016 și după 2016 și o spun cu încredere, UNPR și Gabi Oprea au fost niște adversari teribili în 2010- 2011, dar de atunci au fost cei mai loiali parteneri ai noștri. Cei doi parteneri ai noștri, Partidul Liberal Reformator și Partidul Conservator, împreună, vor putea să reprezinte locul lăsat gol de către fostul PNL, și anume politici liberale, locul în familia liberal-europeană, lucrurile de guvernare pe care noi, Partidul Social Democrat, trebuie să le punem în programul cu care guvernăm o țară întreagă, nu doar o țară a votanților PSD sau a celor care cred în social-democrație. Am încredere în partenerii noștri, vreau în continuare să nu fie o guvernare doar de stânga, ci o guvernare social-liberală”, a declarat Victor Ponta. Președintele PSD a afirmat că a fost o greșeală faptul că Mircea Geoană și Marian Vanghelie nu au fost excluși din partid încă din 2011, eroare pe care și-o asumă. Totodată, Victor Ponta a spus că, la fel ca Adrian Năstase în 2004, nu și-a dat seama că alegerile nu se câștigă pe baza emoțiilor, nu a rațiunii. „Și eu dacă vedeam cozile pentru vot la televizor, veneam să votez contra lui Ponta. Dacă vedeam la televizor că spune «Fă, Doina ?», cum să aleg pe acel cineva? Trebuie să înțelegem acest adevăr, că turul doi al alegerilor înseamnă emoții”, a declarat liderul PSD la Consiliul Național al partidului.

 

Rovana Plumb i-a mulțumit lui Adrian Năstase

Rovana Plumb i-a mulțumit, vineri, fostului președinte PSD Adrian Năstase, ultimul ocupant al șefiei Consiliului Național.

„Vreau, în fața dvs. astăzi, să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în activitatea departamentelor, care au condus departamentele Consiliului Național, care între timp au devenit fie parlamentari, fie miniștri, fie ocupă poziții politice importante. În mod special, vreau să-i mulțumesc celui care a făcut din structura Consiliului Național un mecanism capabil să ofere cele mai bune soluții pentru România și vreau să-i mulțumesc lui Adrian Năstase”, a afirmat Rovana Plumb, la Consiliul Național al PSD. Rovana Plumb a propus transformarea departamentelor Consiliului într-un mecanism care să asigure legătura între partid, guvern, aleșii locali, grupurile parlamentare din Parlamentul național și Parlamentul European.

 

PSD-iștii pierd funcțiile politice dacă sunt urmăriți penal pentru corupție

Social-democrații împotriva cărora începe urmărirea penală pierd funcțiile politice din partid, se arată într-o rezoluție adoptată la Consiliul Național PSD. Astfel, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde automat funcția, potrivit noilor principii de integritate ale rezoluției PSD.

Totodată, membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție pierd și ei funcția politică, la fel și membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție, care își pierd funcția în care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși.

PSD-iștii condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își vor pierde automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid. Soarta cea mai grea o vor avea cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție, aceștia pierzând și calitatea de membru al PSD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale