Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.05.2021 00:25

Semnal sindical din Dâmbovița:


A A

"Românii care lucrează pe salariul minim sunt în sărăcie acută"


❚ Cei care o vor duce din ce în ce mai greu, ținând cont și de creșterea deja anunțată a prețurilor la alimente și utilități, vor fi angajații plătiți cu salariul minim pe economie.

 

VIOLETA STANCIU


În ciuda crizei sanitare, dar și a celei economice, la nivelul județului Dâmbovița există și cazuri de agenți economici care au reușit să majoreze în acest an, fiecare în limita posibilităților, salariile angajaților! Cei care se găsesc în această situație favorabilă sunt de regulă salariații firmelor mari, care au contracte ferme la export. Mult mai greu o duc însă slujbașii firmelor mici care se luptă să supraviețuiască în aceste vremuri tulburi... din salariul minim pe economie. ,,Este de lăudat faptul că în criză de pandemie și în relativă scădere economică, societatea Cromsteel a încheiat contract de muncă și le-a acordat o creștere importantă salariaților. Nu vă spun cu cât, dar trebuie să știți că este unul dintre cei mai corecți angajatori din piață care își respectă salariații. Mai mult decât atât face și angajări și multe persoane tinere urmează să se angajeze la Cromsteel, pentru că e nevoie de personal tânăr, mai ales că o parte din colegi a ieșit la pensie. Firma Erdemir, la fel, își respectă contractul cu salariații. A venit primăvara și face promovări cu 20% din personal, care înseamnă pentru ei încă 10% la salariu. Lucrurile merg bine la societățile serioase”, a declarat președintele Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu. Potrivit acestuia, cei care o vor duce din ce în ce mai greu, ținând cont și de creșterea deja anunțată a prețurilor la alimente și utilități, vor fi angajații plătiți cu salariul minim pe economie. „Salariul minim care a crescut în bătaie de joc este oricum... Românii care lucrează pe salariul minim toți sunt în zona de sărăcie acută. Dacă lucrezi numai pe salariul minim ești sărac, dar un sărac care mai și muncește. Deci e clar că oamenii săraci vor avea probleme din ce în ce mai mari. Liberalizarea pieței energiei va duce automat nu la scăderi de prețuri, ci la creșterea facturii de energie electrică, alimentele s-au scumpit, după iarnă totdeauna este același fenomen, se aduc foarte multe din import, niciodată nu am ieșit din iarnă cu prețuri la alimente mai mici... Până nu se vor culege cartofii și roșiile din grădinile românilor vom avea alimente din ce în ce mai scumpe. Asta arată că nivelul de trai a scăzut. Salariul minim a crescut foarte puțin, în timp ce prețurile au crecut foarte mult...”, a precizat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rata șomajului: 2,79 %
Campania cererilor unice pentru subvențiile APIA
217 locuri de muncă ofertate de agenții economici
Ateliere de lucru organizate de Agenția Antidrog Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu", din ce în ce mai populară
Agricultura a contribuit cu 7% la economia județului Dâmbovița în 2022
Mobilizare pentru "Ora Pământului" la Titu
„Donarea... nu este o tranzacție”
"Clasa politică este depășită total din toate punctele de vedere"
Dispensar Uman nou-nouț la Niculești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale