Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.07.2017 00:09

Turneu internațional de baschet feminin dedicat junioarelor la Târgoviște


A A

România U18, ultimele teste înainte de Europeanul de la Dublin

România U18, ultimele teste înainte de Europeanul de la Dublin
Oficialii de la CSM Târgoviște și primarul Cristian Stan au vorbit despre turneul de baschet feminin dedicat junioarelor, organizat în Sala Polivalentă

❚ La turneul care debutează astăzi, în Sala Polivalentă, participă selecționatele “tricolore” U16 și U18 și naționalele de junioare ale Israelului și Greciei

LIVIU DOBRE


De astăzi și până duminică, Sala Polivalentă din Târgoviște va găzdui o a treia ediție a Turneului Internațional de baschet feminin dedicat junioarelor, care vor participa selecționatele României U16 și U18, dar și naționalele de junioare ale Israelului și Greciei. Reprezentativa „tricoloră” U18, condusă de Cătălin Tănase, ajutat de secunzii Monika Brosovszky-Boriga și directorul tehnic Ioan Valerian, se află încă de luni în cantonament la Târgoviște, un ultim stagiu de pregătire înaintea participării la Campionatul European de la Dublin, Irlanda, care este programat în perioada 4-13 august, și la care vor participa 24 de naționale, împărțite în patru grupe.

Cătălin Tănase: „Avem o generație foarte bună de junioare”

Obiectivul României la Europeanul de la Dublin este îndrăzneț, „tricolorele” vizând un loc pe podium. Acolo va întâlni, printre altele, și Israelul, selecționată care o va avea adversară și la turneul internațional de la Târgoviște care debutează azi. „Avem o generație foarte bună de junioare, o generație care a confirmat anul trecut la Campionatul European U16, ocupând poziția a doua și calificându-se în prima grupă valorică. Anul acesta Campionatul European de junioare sub 18 ani se va organiza la Dublin, în Irlanda. Echipa României a picat în grupa C alături de naționalele Elveției, Norvegiei, Olandei și Israelului.Vedeți că Israelul îl întâlnim și la Campionatul European, prin urmare, meciul de mâine (n.r. astăzi) va fi foarte, foarte inreresant. Obiectivul echipei pe care o pregătesc este mare pentru noi, dar, cum am spus, este o generație frumoasă și cred în aceste fete. Vrem să ne clasăm pe podium la finalul competiției la care vor lua startul 24 de echipe”, a mărturisit Cătălin Tănase, antrenorul selecționatei României U18 dar și al echipei de baschet a CSM Târgoviște, în cadrul unei conferințe de presă care a fost organizată ieri, în polivalenta târgovișteană.

Cristian Stan: „Târgoviștea are viitor în baschet”

La conferința de presă de ieri a fost prezent și Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, care a salutat decizia organizătii unui asemenea eveniment sportiv în Sala Polivalentă. „Salut inițiativa organizării la Târgoviște a acestui turneu. Avem patru componente ale echipei CSȘ-CSM Târgoviște care sunt în echipa națională U18 a României și cred că este un lucru extraordinar pentru baschetul târgoviștean. Lucrul acesta înseamnă că Târgoviștea are viitor în baschet, înseamnă că în câțiva ani vom avea aici o echipă foarte, foarte bună chiar și fără a aduce foarte multe jucătoare din afară. Invităm târgoviștenii să vină să vadă baschet de calitate și să vadă viitorul baschetului românesc”, a transmis edilul Târgoviștei.

Ciprian Prisăcaru: „Este un eveniment important”

Ciprian Prisăcaru, președintele Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, a mărturisit că își dorește să vină cât mai multe lume la sală în aceste zile. Oficialul clubului târgoviștean a atins și subiectul echipei de baschet senioare, transmițând că speră ca toate problemele să fie rezolvate cât mai curând. „Este un eveniment foarte important și îmi doresc cât mai mulți târgovișteni să conștientizeze acest lucru, mai ales iubitori de sport, să vină să vadă această generație de excepție. Este o generație de excepție nu numai la nivel național, ci și la Târgoviște, pentru că colaborarea dintre Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal s-a materializat în multe titluri naționale la U16 și U18. Iată că echipa națională se bazează pe un nucleu important de jucătoare care provin de la această colaborare CSȘ-CSM Târgoviște și acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne oblige să venim să le susținem pe fete. Bineînțeles că acest lucru ne obligă și în perspectiva echipei de senioare a Târgoviștei, despre care s-a vorbit atât de mult în ultima perioadă, care trece printr-o perioadă nu tocmai ușoară, o perioadă de grea, aș spune eu. Dar împreună, cu eforturi conjugate, și cu oameni care vor să sprijine în continuare performanța în ceea ce privește baschetul feminin vom ajunge să redăm Târgoviștei strălucirea pe care a avut-o în trecutul nu foarte îndepărtat și să aducem din nou publicul la sală, pentru că echipele Clubului Sportiv Municipal sunt ale târgoviștenilor, nu sunt ale unei persoane fizice”, a spus președintele CSM-ului.

Componentele naționalei U18 își doresc o clasare pe podium la Europeanul din Irlanda

În cadrul conferinței de presă de ieri au vorbit și două dintre jucătoarele reprezentative ale naționalei României U18, Maria Ferariu și Ana Maria Vîrjoghe. „Aceste meciuri amicale ne ajută foarte mult să întărim relațiile de joc și să vedem ce avem de corectat înainte de Europeanul de la Dublin, unde sperăm să ne atingem obiectivul. Suntem o echipă foarte unită, o familie, și ne sprijinim una pe cealaltă, ne încurajăm foarte mult”, a vorbit prima, care este legitimată la CSU Brașov și căpitanul naționalei României U18. „Fiind târgovișteancă, chiar vreau ca Sala Sporturilor din Târgoviște să fie plină de iubitori ai baschetului. Aceste meciuri ne ajută pentru a ne afla nivelul de acum, este ultimul stagiu de pregătire înaintea Europeanului, și jucând cu Israelul pe care îl vom întâlni la Dublin este un atuu pentru noi. Vrem să tratăm toate meciurile cu seriozitate și vrem să arătăm că putem să ne clasă pe primele trei poziții”, a declarat Ana Maria Vîrjoghe, componentă a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Programul turneului internațional din Sala Polivalentă

Astăzi: România U16 – Grecia (17.30) și România U18 – Israel (19.30)

Mâine: Israel – România U16 (17.30) și Grecia – România U18 (19.30)

Duminică: Israel – Grecia (17.30) și România U18 – România U16 (19.30)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale