Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.07.2019 00:19

Editorial


A A

România trădată de tandemul Berlin-Paris

România trădată de tandemul Berlin-Paris

GEORGE COANDĂ


Cine și-a închipuit că Bruxelles-ul și Strasbourg-ul, nu mai zic de Berlin și Paris, mor de dragul României, dorindu-i tot binele de pe planetă, are acum prilejul, după euroalegeri, să-și dea seama cu prisosință că a suferit de orbul găinilor. Poate că, în sfârșit, își dă seama că România /Românabsurdistanul nu prea contează pe acolo pe unde șogunii U.E. taie și spânzură hotărând cui să-i pună coroniță și pe cine să trimită la colțul clasei. Se înțelege, că nu-i o taină mare, în funcție de meschinele și colonialistele lor interese. Bucureștiul a tras targa speranțelor pe uscat și a fost refuzat în onoare. Șogunii de la Berlin și Paris șiau instalat (cocoțat) marionetele în fruntea staff-ului federației europene, două ființe grațioase – o frau și o madame – și un cavaliere italiano, adică la comisia europeană și consiliul european, și la parlamentul continental de pe malurile Rinului. Și de acum încolo, mai ales țările din fostul „est sălbatic”, este musai să ia poziția de drepți (Ja frau Merkel!, Oui monsieur Macron!) ca să nu li se ardă câte un MCV otrăvit dacă mișcăn front. De aici se vede treaba că țâfnoasele alea din „gașca de la Vișegrad” și danubiano-balcanicele România și Bulgaria sunt sortite să târască pe al doilea, dacă nu cumva și pe al treilea cerc de evoluție, asta așa, ca să nu deranjeze spleenul prosper al șogunilor. Cu polonezul Donald Tusk a luat sfârșit visul de egalitate în drepturi și în șanse ale rătăciților între imperiul lui Putin și Occidentul imperiului european. Dacă nu cumva, după cum se aude, Kremlinul și-a mobilizat, în acest sens, partenerii/prietenii de afaceri geopolitice de la Berlin și Paris, un exemplu ilustrativ fiind gestul rapid de a-i fi sărit în ajutor în recenta „criză de la Chișinău”, României trântindu-i-se toate ușile-n nas, ca întotdeauna, de prin secolul XIX încoace. Apropo de soarta României, și Berlinul, și Parisul, când noi, naivii, am crezut că avem un umăr pe care să ne putem sprijini și plânge, ne-au trădat fără urmă de remușcare. Și acum, privindu-ne de sus cu aroganță, ne-au trădat ordonându-ne: mai va, bă, valahilor!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale