Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2017 00:18

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat recent la Târgoviște:


A A

"România nu poate să ducă pensiile speciale"


Cezar Preda, deputat PNL

❚ „Eu vă spun că nu va fi bine și indiferent ce se va face va trebui să renunțăm la acest sistem. Pensia de serviciu este o pensie recunoscută, dar numai la ultimul salariu pe care l-ai avut, nu poate să depășească ultimul salariu, iar angajările din nou la stat sau în administrațiile locale, după ce teai pensionat, trebuie interzise”

VIOLETA STANCIU


Problema pensiilor speciale, subiect care a înfierbântat scena politică a țării în ultima perioadă de timp, a fost abordată și de deputatul PNL, Cezar Preda, la ultima conferință de presă a acestei formațiuni politice... de la Târgoviște! Deputatul de Dâmbovița a declarat că a anticipat acest „cutremur” încă din luna iunie, când a susținut că România nu-și va mai permite mult timp dezmățul pensiilor speciale, de care se pare că beneficiază și tot personalul angajat de la Palatul Parlamentului, adică inclusiv șoferii, îngrijitorii și femeile de serviciu. Că de parlamentarii nu mai vorbim...

„De ce credeți că a ieșit scandalul pensiilor...? E primul cutremur din ce v-am spus în iunie că se va întâmpla... Nu vor mai fi bani. În ceea ce privește pensiile speciale pot să vă spun următoarele... Eu am făcut parte din PD, în 2008, când am intrat în campania electorală pentru parlamentare, pe toate gardurile scria că s-au tăiat pensiile și salariile. Am intrat în alegeri... și am luat o bătaie cruntă! Boc a fost deja martirizat ca fiind cel care a tăiat pensiile speciale. De fapt Emil Boc, în 2010, a tăiat toate pensiile speciale, toate. PSD le-a pus înapoi... De ce nu există acum o reacție adevărată ca să vadă lumea ce e alb și ce e negru... pentru că democrația originală din România a făcut ca fiecare partid să fie aliat cu alt partid și la un moment dat când vreau să zic ceva, de cineva, mi se zice – stai că jumătate din partidul tău a votat asta –. Dacă mai vreau să zic ceva mi se zice la fel, că „jumătate din partidul tău a votat asta”.

Eu zic că e timpul să ieșim din asta, e o chestiune pe care, chiar dacă și-au asumat-o anumiți parlamentari... și aici vorbesc de pensiile speciale, e clar că România nu poate să ducă pensiile speciale. Eu vă spun că nu va fi bine și indiferent ce se va face va trebui să renunțăm la acest sistem. Pensia de serviciu este o pensie recunoscută, dar numai la ultimul salariu pe care l-ai avut, nu poate să depășească ultimul salariu, iar angajările din nou la stat sau în administrațiile locale, după ce te-ai pensionat, trebuie interzise. Cei care vor să câștige în plus, după pensionare, trebuie să meargă în sistemul privat”, a declarat, la Târgoviște, Cezar Preda, deputat PNL de Dâmbovița.

Un nou cutremur... la orizont

Acesta mai vede un pericol, din care România nu va ieși bine, și din recentele majorări salariale operate în administrația publică... „Ați făcut o analiză cu cât au crescut salariile primarilor, viceprimarilor din județul Dâmbovița, a consilierilor locali... Vă rog eu să faceți o analiză, la cele 89 de localități, să vedeți care sunt sumele... și să vedeți câte investiții se puteau face cu acești bani. Poate va fi sustenabilă această cheltuială, dar cu condiția să nu mai pui becuri, să nu mai faci străzi...”, a mai precizat Cezar Preda.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale