Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.07.2018 00:19

Editorial


A A

România înecată…

România înecată…

GEORGE COANDĂ


…își plânge tragedia produsă de urgia naturii dezlănțuite. Parcă Dumnezeu s-a hotărât să ne pedepsească pentru păcatele noastre și, mai ales, ale „clasei politice” inconștiente. De amar de zile România este sub ape. Imaginele transmise de toate televiziunile sunt apocaliptice. Sate rase de apele năvălind cu furie, oameni rămași pe drumuri, morți, poduri rutiere și feroviare prăbușite, recolte distruse, pagube de miliarde de lei. Până mai ieri, guvernanții s-au făcut că plouă când, realitatea asta tragică lovindu-le indiferența, s-au hotărât s-o ia la picior prin țara înecată de puhoaie. Cum spune românul, mai bine mai târziu, fie și în ceasul al doisprezecelea, decât niciodată. Bocetul națiunii este însă imens și cutremurător. Mă tot întreb ce vor face guvernanții și dacă acțiunea lor va fi imediată și eficientă. Dar, din păcate, șeful statului stă, deocamdată, pitit la Cotroceni și tot citește, și încă tot citește, pârdalnica aia de decizie a CCR, de trimitere la plimbare, necesară, a Codruței drăguței din fruntea DNA. Și asta îi ocupă tot timpul. Așa că, se pare, nundațiile catastrofale n-a apucat să le observe din pricina cititului care, iată, se dovedește problematic pentru chiriașul de la Cotroceni. Păi, când prin anii ´70 ai veacului trecut niște inundații fioroase loviseră România, Nicolae Ceaușescu, vârât în cizme de cauciuc, din prima clipă era la fața locului, luând cu rapiditate măsurile salvatoare și de refacere. Realitatea istorică ne obligă să ne amintim și să facem comparații. Asta e, ce să ne tot dăm după potop! Până să se trezească Guvernul la realitate, forțele politice parlamentare s-au tot bătut, și încă se mai bat, pe pielea ursului din pădure. Unele forțe, Opoziția și „echidistantul” președinte al republicii, luptă din greu să dărâme coaliția PSD/ALDE, inclusiv guvernul, dacă se poate ai/ a-l băga la mititica, coaliția de la putere, la rându-i, luptă pentru supraviețuirea ei și a lui Liviu Dragnea. Nu-i așa, ca la români? Și, în acest timp, țara este luată… de potop. Doar Dumnezeu, bunul, ne mai poate scoate la liman!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale