Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.04.2018 01:19

Editorial


A A

România în metastază

România în metastază

GEORGE COANDĂ

 


 

Ce este de făcut? Din capul locului precizez că nu este o întrebare retorică. Și nu este cu atât mai mult cu cât trăim într-o societate românească în curs de metastaziere generalizată. S-a ajuns la un stadiu în care dacă poporul însuși nu va găsi rapid o rezolvare, România riscă să dispară. „Clasa politică” nu mai este în stare să găsească vreun remediu, fiind preocupată în mod vizibil doar de satisfacerea propriilor interese. A, pardon, și de voturi, pe care le adaug tot la capitolul precedent. În rest, multă propagandă, promisiuni cu carul și rezolvări cu pipeta, un du-te-vino de vizite guvernamentale prin județ și prin toată țara, de pe urma cărora nu ne alegem cu nimic. Și ca să nu se supere careva pe mine, fiindcă sunt foarte supărăcioși politicienii, îi rog să recitească declarațiile și promisiunile făcute de premierii și miniștrii plimbați ca sfintele moaște prin județul Dâmbovița și să ne spună ce brânză de pupăză au făcut după ce-au plecat cu „mapa de probleme” din județ. Vă răspund eu: mai nimic! Toate domeniile și sectoarele, toate celulele vieții noastre morale, economice și sociale, ba și spirituale sunt cuprinse de cancerul care a infectat întregul trup al patriei. Nu vedeți că nu mai funcționează nimic? M-am săturat până peste cap de bla-blaurile și aiurelile tuturor liderilor politici, mint de îngheață apele, și, din păcate, o bună parte (de fapt, rea) a intelectualității, și mai ales aceea care se crede mai cu moț în frunte, s-a prostituat și continuă să o facă, lingând mâinile unor politicieni oneroși și sulfuroși, cerșind într-un mod jalnic bunăvoința acestora pentru vreo nenorocită de danie, de la șeful statului la șefii de partide până la șefa DNA, pupându-i poalele rochiei. Și atunci în cine să mai ai încredere? În serviciile secrete? Pardon! Serviciile astea au trădat demult și au vândut cu sălbăticie România unor criminale interese străine. Serviciile, prin reprezentanții lor, desigur. Dar asta au făcut! Când mai văd dându-și cu părerea pe la diverse televiziuni foști șefi ai serviciilor secrete, îmi vine să arunc cu televizorul pe fereastră ca să nu mai văd strigoii ăștia care nici ei nu cred în ceea ce spun. Să cred în Justiție? O, dar cine mai crede? Și să nu mă întrebați de cucuvelele de Cotroceni! Acolo s-a încuibat adânc trădarea și vânzarea României. Să cred în femeia-magnet care vindecă ea cu mâna tumorile canceroase? Zău că nu vreau să fiu luat de prost! Am văzut, deunăzi, un reportaj despre starea turismului în România și în Bulgaria. Știți, se făcea zicere mare că vom fi salvați de turism. Am crezut că este ultimul nostru colac de salvare. Aiurea! Ne-au tăiat bulgarii într-o veselie și la capitolul ăsta. Sunt printre fruntași în Europa. Se bulucesc la ei nemți, franțuzi, englezi și mulți alții. România nici nu prea mai figurează pe hărțile turoperatorilor. De fapt, nici nu mai contăm pe undeva pe planetă. Deci, ce este de făcut? Să stingem lumina și să tragem ușa?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale