Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.06.2019 00:09


A A

România bătută la scor de Estonia la ONU

George Coandă


Este de necrezut, România n-are politică externă - Ministrul Afacerilor de peste fruntarii nu prea știm ce face, o, nu, ceva știm, se pierde visător în norii de fum lansați din trabuc. Păi când avurăm la-ndemână să înregistrăm un succes răsunător de politică internațională, am dat-o cu… succes în bară. Ne venise într-un fel rândul să ocupăm un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite/ O.N.U. Care nu-i de colo! Ba dimpotrivă. Ar fi fost o recunoaștere strălucită a performanței noastre în d-ale politicii mapamondului. Dar cum să ni se recunoască așa ceva când, asta e, nema putirință, guvernanții excelând fie prin lâncezeală în afacerile externe, fie prin bizare jocuri de glezne geopolitice. O fi Washingtonul apărătorul nostru strategic, iar noi i-am fi aliatul de nădejde prin pustietățile Afganistanului, dar nu este cazul să-i ținem trena cu orice preț, în toate interesele sale geopolitice, care nu sunt și ale noastre, apropo de hotărârea de-a ne muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, și care a stârnit insatisfacții prin numeroase capitale în UE, nu mai zic, fiind priviți drept ăia cu capu-n nori. Am dat doar un exemplu ilustrativ dintre multe altele. Și când a fost să fie votul, Estonia, care ar fi doar o bucată de pământ aninată de Golful Finic, de vreo 45,227 km pătrați, populată de-abia de 1.341.000 de ființe umane, în aparență un stat oarecare, dar foarte activ și permanent în bătaia de tun a fostului ocupant, Rusia, atenție însă! membru permanent al acelui consiliu-cheie care gestionează pacea și războiul în lume. Susținându-si cu inteligență doleanța de a juca în prima ligă la ONU, ne-a învins la un scor usturător (180 la 75), iar România, rămasă cu ochii-n soare, s-a făcut de râsul planetei. Încăierându-ne precum fiarele pe tăpșanul politic al fascinantului nostru Românabsurdistan, pierzându-ne „uzul rațiunii” întru prezervarea și afirmarea INTERESULUI NAȚIONAL, am uitat că avem și un rost geopolitic pe Terra. Și, iată, consecința: penalizați și trimiși pe tușă. La palatele Cotroceni și Victoria, pe chestia asta, bat clopotele-n dungă.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale