Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.07.2016 00:19

Editorial


A A

România… sclavagistă

România… sclavagistă

GEORGE COANDĂ


Nu credeam că, în această viață am să văd că, pe pământul României, trăim, în anumite părți ale ei, în sclavagism. Pe vremea societății socialiste românești – cu riscul de a atrage furiile spumegoase ale unor indivizi cu aere de democrați capitali ști, dar cu rațiunea îmbâcsită de o ură de paradă soră geamănă cu „mânia proletară” – n-am văzut și n-am auzit de clanuri mafiote care să țină oameni în lanțuri, ca pe fiare, și puși, spre deliciul stăpânilor, să se bată între ei până la sângerare, sau să înhațe cu gura din țărână o coajă de pâine, și exploatându-i până la istovire.

Și dacă aceiași condamnă cu hulire societatea socialistă, aș vrea să-i aud dându-și cu părerea despre societatea capitalistă postdecembristă. Dar ei nu, e ideală, e minunată. România o duce ca-n sânul lui Avraam. Eu nu pledez în favoarea societății socialiste, ci îi invit pe românii lucizi la a face comparații. După 27 de ani a venit, cred, vremea să nu mai fim victimele unui oportunism conjunctural, fals, deci, păgubos, neproductiv. Și să privim cu luciditate dezastrul capitalist care împinge România la dispariție. Dezastru care a dus, care a încurajat până la crimă, apariția multiformă a sclaviei. Pentru că, nu este niciun secret, există patroni care, chiar dacă nu-și pun în lanțuri salariații, îi supun unor munci, la „banda de producție”, care-i seacă de puteri, interzicându-le până și mersul la grupul social – dovezile pot fi găsite în arhivele televiziunilor -, sau obligându-i să lucreze până la 12 ore pe zi lipsindu-i fie și măcar de cinci minute pentru a se hrăni. Și atunci despre ce vorbim? Ah, da, despre fericirea din raiul capitalist! Dacă așa stau lucrurile, atunci de ce își iau românii lumea-n cap devenind sclavi, prin trufașul Occident, ai unor stăpâni care-i tratează de pleavă a Europei, înrobindu-i? Sclavi acasă, sclavi pe aiurea, românii se simt păcăliți și înfrânți. Iar la Casa Poporului, la Cotroceni și la Palatul Victoria huhuie cucuvelele. Da, să recunoaștem, există România… sclavagistă!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale