Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.05.2018 00:25

Exclusiv ❚ La Moreni, previziuni sumbre ale sindicaliștilor din industria de Apărare


A A

"Rheinmetall omoară Automecanica"


„Vă spun, în premieră, la Jurnal de Dâmbovița, că nu mă las până nu voi da în gât această afacere, care va deveni una mizerabilă dacă nu se execută în România!”, ne-a declarat Constantin B

❚ „Aceștia vehiculează, în diverse discuții, prin diferite medii, că vor ajunge la 500 de locuri de muncă! Eu vă garantez că, în următorii trei ani de zile, nu se vor angaja mai mult de 25 de oameni...” ❚ „Guvernul României e pe cale, are deja proiectul, să aprobe o sumă uriașă către Rheinmetall, către noua societate. Suma este uriașă și se va duce în Germania, în timp ce Uzina Automecanica Moreni, care are și ea 50%, nu va beneficia de un leu”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni

Rep.: Ce ne puteți spune despre investiția Rheinmetall prin care compania mixtă româno-germană Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) s-a angajat să creeze peste 600 de locuri de muncă directe și indirecte la Moreni?

- În momentul de față, Rheinmetall, prin noua societate mixtă, unde într-adevăr suntem parteneri 50% - 50%, omoară actuala Automecanica Moreni. Aceștia vehiculează, în diverse discuții, prin diferite medii, că vor ajunge la 500 de locuri de muncă! Eu vă garantez că, în următorii trei ani de zile, nu se vor angaja mai mult de 25 de oameni... Asta în condițiile în care Guvernul României e pe cale, are deja proiectul, să aprobe o sumă uriașă către Rheinmetall, către noua societate. Suma este uriașă și se va duce în Germania, în timp ce Uzina Automecanica Moreni, care are și ea 50%, nu va beneficia de un leu. Nu vă mai spun că mi s-au pus întrebări, săptămâna trecută, dacă voi reacționa întrun fel... dacă Guvernul va aproba această sumă... Vă spun, în premieră, dumneavoastră, la Jurnal de Dâmbovița, că atâta timp cât nu văd, negru pe alb, că Automecanica, împreună cu Rheinmetall, nu vor crea 500 de locuri de muncă, pentru banii atât de mulți pe care îi vor primi, în România, și vor duce banii în Germania, vă dau cuvântul meu de onoare, chit că fac infarct la finalul acestor lucruri, că nu mă las până nu voi da în gât această afacere, care va deveni una mizerabilă dacă nu se execută în România, la Moreni, cu forță de muncă din România. Societatea are sediu la Moreni, noi participăm cu hale și cu ce mai avem noi aici, pentru această investiție.

Rep.: Când s-au pus bazele acestei asocieri...?

- Această asociere a început pe timpul Guvernului Cioloș... După multe semne de întrebare... aceasta a fost continuată și de celelalte guverne care au venit la putere. Eu nu sunt împotrivă, sunt pentru ca această societate să devină funcționabilă, dar mă întreb eu, atâta timp cât, la Moreni, pe Programul TBT, acel program național stategic, care s-a anunțat în 2011, nu au fost în stare să ne dea decât 500.000 de euro, decât pentru faza a I a, după care ne-au spus că nu mai sunt bani și aveam nevoie de 10.000.000 de euro pentru acel program... În schimb, numai pentru instruire, dar nu știu pe cine instruiesc, Rheinmetall-ului i se dau 9.000.000 de euro. Deci noi am cerut 10.000.000 de euro pentru tot programul de proiect, adică proiectare, execuție, trei demonstratoare... Nemților li se dau numai pentru instruire 9.000.000 de euro și mă întreb eu pe cine vor instrui? Ei spun - pâi facem în Germania –. Pâi, dacă societatea este în Româina, de ce nu facem în România, pentru că Automecanica Moreni are 50%?

Rep.: Din estimările dumneavoastă, din cei 2% din PIB pentru Apărare, câți vor merge și spre industria românească de profil?

- Industria românească de apărare, din acești 2% din PIB, nu va vedea decât câteva resturi. Sunt multe lucruri de spus...Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele din Apărare, întâlnire benefică la Guvern
"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica Moreni
Provocările zilnice ale unui crescător de capre
Salariile reduse... au crescut
Învățământul profesional, reînviat… teoretic
Primăria Târgoviște preia de la AITT transportul public
Primăria Pucioasa reduce salariile și vrea disponibilizări
Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Games of Thrones" cu pilule colorate și efect de... "Star Trek"

Uneori ești surprins de câtă fantezie metaforică sunt în stare unii oameni politici care se vor și condottieri porniți în marș spre cucerirea puterii în stat. Uite-l, de pildă, pe acest scorțos și necarismatic Dan Barna sumețit, după victoria (îndoielnică) a USR la europarlamentare, pe drumul spre tronul de la Cotroceni.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale